Започна плейофната фаза на Ариана Аматьорска Лига

18:13
Започна плейофната фаза на Ариана Аматьорска Лига
Днес в Благоевград започна решителната плейоф фаза в турнира Ариана Аматьорска Лига.

Новият шампион на Ариана по футбол в Благоевград ще бъде определен тази неделя измежду 24-те отбора-участници във втория етап на надпреварата. Футболистите от Благоевград първи в България стъпиха на преносимия футболен стадион "Ариана Арена" в центъра на града, а кметът г-н Паскалев даде начало на спортното предизвикателство, като изпълни първия център в мача между отборите на "Уимбълдън" и "Орлетата". Символичните гости спечелиха с категоричния резултат 7:0.

От днес до неделя любителите на футбола ще наблюдават футболни умения и достойнства в сърцето на Благоевград. Градоначалникът Костадин Паскалев откри надпреварата и призова отборите към оспорвана, но коректна борба по пътя към финала: "Призовавам футболистите от всички отбори в Благоевград към оспорвана, но коректна игра, а публиката - да се забавлява и да пие бира. Благодаря на организаторите от Ариана за това уникално футболно съоръжение, което изградиха в центъра на града. Още веднъж пожелавам на всички отбори успех и нека именно отбор от Благоевград да се изправи срещу състава на Литекс."

122 отбора стартираха надпреварата за първенец на Благоевград през миналата седмица. Организаторите от Ариана отчитат завишен интерес към турнира, като броят на участващите отбори е почти двойно по-голям спрямо миналата година. Миналогодишните шампиони от "Атлетик Грамада" продължават напред в състезанието. Те преминаха лесно през квалификациите и започват от днес надпреварата в груповата плейоф фаза. В неделя предстоят директните четвъртфинални и полуфинални двубои. Малкият финал за 3-то и 4-то място е на 3 юли от 16.00 часа, а големият финал започва в 16.40 часа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация