Суринам взима Нелсън за световните квалификации

08:24
Суринам взима Нелсън за световните квалификации
Халфът на ЦСКА Грегъри Нелсън е в сметките на националния отбор на Суринам за световните квалификации, съобщи вчера радио "Нидерландия". Той, заедно с Рихтерс от холандския Вилем II и Мишел Пике от АДО Ден Хааг, са тримата, на които ще бъде дадено двойно гражданство, за да подсилят отбора от бившата холандска колония. И тримата са със суринамски корени, макар че са родени в Холандия, информира "7 дни спорт".

"Би било хубаво да се получи нещо, за да може да играя за Суринам", казва самият Нелсън пред радиото.

Най-голямата пречка за професионалисти от Суринам с холандски паспорт е политиката, добавя радиото. Правителството на Суринам трудно издава документи за двойно гражданство, след като веднъж вече лицето притежава холандски паспорт. Сега обаче футболната федерация на Суринам е издействала от правителството по-либерални условия за Нелсън и останалите двама, и съвсем скоро футболистът на ЦСКА ще стане национал на страната.

Наскоро Нелсън даде интервю пред местните медии, в които похвали България и ЦСКА.

"Имах погрешна представа за България като за бедна страна -каза той. - Но тук хем е по-евтино, хем и животът донякъде е по стандартите на Западна Европа. Доволен съм също, че избрах ЦСКА пред възможността да играя за италианския Асколи."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация