Сълзи и погроми след отпадането на Ривър Плейт (видео)

10:41
Сълзи и погроми след отпадането на Ривър Плейт (видео)
Сцени на сълзи и насилие заляха Аржентина след отпадането на гранда Ривър Плейт от елита за първи път в 110-годишната история на футболния клуб.

Отборът от Буенос Айрес е най-успешният в страната с 33 шампионски титли, а конкуренцията с Бока Хуниорс е една от най-вълнуващите в света на футбола. "Суперкласикос" обаче следващия сезон няма да има, след като Ривър Плейт завърши 1:1 у дома с Белграно Кордоба в решителен мач-реванш. Тимът от втора дивизия спечели първата среща с 2:0 и Ривър Плейт се нуждаеше от задължителна победа с поне два гола разлика.

"Милионерите", както е известен отбора, започнаха добре двубоя, след като Мариано Павоне даде преднина на Ривър Плейт още в петата минута. Натискът на домакините обаче не даде повече резултат, а след точно час игра 50 000 по трибуните на "Ел Монументал" онемяха, след гол на Гилермо Фаре от тима на Белграно. Пет минути по-късно Ривър можеше отново да поведе, но Павоне не успя да преодолее вратаря Хуан Карлос Олаве, който спаси удара му от дузпа. Малко преди края на редовното време по трибуните настанаха безредици и реферът свири края в 89-ата минута, а Белграно спечели битката с общ резултат 3:1.

Играчите на гостуващия тим напуснаха терена под обстрел от фойерверки и всевъзможни предмети, а полицията използва водни струи, за да укроти страстите. Насилието скоро се разпространи и извън стадиона по улиците на града, където вилняха разярени запалянковци. В резултат са ранени 68 човека, 50 са арестувани, помлени са много автомобили и автобуси. Двама полицаи са настанени в болница със сериозни травми.

3 000 фенове на Белграно не са успели да напуснат стадиона два часа след края на мача, а играчите на Ривър са изкарани с полицейски ескорт и бронирани коли.
Бока и Индепендиенте вече са единствените отбори, които никога не са напускали елита на аржентинския футбол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ceco26
27.06.2011 18:46

Представете си феновете на Сити колко пари ще пръснат за празненства, ако манчо изпадне по някаква причина...след време...

genchooo
27.06.2011 19:27

какво беше това , некъв опит да се заяждаш ли?