Георги Лозанов: УЕФА, БФС и телевизиите да се разберат помежду си

08:23
Георги Лозанов: УЕФА, БФС и телевизиите да се разберат помежду си
"Меридиан Мач" потърси за коментар по въпроса за "блокираните часове" шефа на СЕМ Георги Лозанов.

"УЕФА, БфС и телевизиите трябва да се разберат помежду си за тези блокирани часове. По принцип тази практика е позната в цяла Европа и ние няма да сме първата страна, която ще я въведе. Все пак ви казвам, че всичко е въпрос на преговори", коментира медийният експерт.

"Ако бъдат въведени блокираните часове, то ще става дума за 2 часа в събота. Тогава зрителят ще трябва да гледа само мачове от българското първенство. Лично мое мнение е, че не е добре да се пренебрегва едно първенство за сметка на друго. Каквото и обаче да се прави, отливът на феновете от стадионите в България вече е факт, тъй като там се случват доста често и "грозни неща", завърши Лозанов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mario93
23.06.2011 18:36

дано не спрат излъчването на другите пурвенства особенно англйското бфс помаци прости

apavvs
22.06.2011 08:56

"В БФС се излагат - не знаят правилника на УЕФА

Европейската централа не допуска предаването на едно първенство и блокирането на друго
Президентът на БФС Боби Михайлов и неговите колеги изглежда малко са се е пообъркали. В четвъртък от централата започнаха да тръбят, че ще налага "блокирани часове", чиято цел е да се пуска "А" група по телевизията, но останалите първенства да не се предават. Това обаче няма как да се случи, тъй като го забранява УЕФА, в чийто Изпълком участва именно Михайлов. Явно обаче легендата от САЩ'94 не се е запознал изцяло с чл.48 на Правилника на европейска футболна централа.

Чл.48 т.2 "Асоциациите членки нямат право да дискриминират футбола от други страни и този правилник се прилага с еднаква сила към вътрешните и чуждестранните мачове". Казано иначе, или не се дава в ефир нищо, или се пускат всички мачове, а зрителите сами си преценяват какво да следят.
В допълнение на горното т.4 от същия този чл.48, където се обяснява, че ако по време на блокираните часове се използва някое от изключенията за пряко предаване на футболна среща, това автоматично освобождава ефира за всякакви други мачове по същото време. Не само това, но ако използваш изключението да пускаш мач по време за блокираните часове (в случая мачове от "А" група), то трябва да си уведомил УЕФА за датата и часа им 45 дена предварително.
В т.3 пък се обяснява, че въпросните "блокирани часове" (период от 2:30ч.) могат да се използват през събота и неделя като забраната им важи само за "нарочени предавания". А какво ще рече нарочено предаване? Навремето този въпрос бе отнесен до Европейската комисия, откъдето го определиха като предаване на местния език. Казано иначе, наложиш ли "блокирани часове" не трябва да излъчваш нищо с коментар на български език. Както вече пък стана ясно, използваш ли правилото за изключение, освобождаваш ефира и за останалите мачове."
Прочетете това и ще разберете ,че с това решение на БФС няма да може да се гедат НИКАКВИ мачове в събота или неделя в перод от 2,30 часа.Това да измислили нашите!