Кишишев се връща в Чарлтън

08:19
Кишишев се връща в Чарлтън
Радостин Кишишев се завръща на Острова и ще облече екипа на Чарлтън поне за подготовката. Доайенът на българската футболна колония в Англия ще изкара тестов период в клуба, където игра 7 сезона (2000-2007 г.), като записа 179 мача и 2 гола, съобщава "Труд".

36-годишният бивш национал все още е българинът с най-много двубои във Висшата лига. Той държи и друг рекорд - никой футболист на Чарлтън не е излизал в толкова мачове за националния си отбор - 42 от 88-те участия на Кишишев за България са по времето, когато е бил в клуба от Югоизточен Лондон.

Треньорът Крис Пауъл, с когото Кишишев доскоро делеше една съблекалня (двамата бяха съотборници в Чарлтън и Лестър), е поканил бившия си колега за подготвителния период. Ако българинът покаже добра физическа форма, вероятно ще последва предложение за едногодишен контракт.

Някогашният участник във Висшата лига Чарлтън се стяга да атакува челото на Лига 1 (на практика трета дивизия) и класиране за Чемпиъншип. Познато упражнение за българския "железен боец". През миналия сезон Киш игра в същата лига, но с тима на Брайтън. И стана шампион, изигравайки 36 от 46-те мача на отбора, спечелил убедително промоция в Чемпиъншип.

На 10 юли Чарлтън започва подготовка и се очаква Кишишев да се върне "на местопрестъплението" - стадион "Дъ Вали" в Лондон. Следва лагер в Испания със серия проверки, като сред съперниците се открояват Бристъл (Чемпиъншип) и Кардиф (Чемпиъншип).

В момента Кишишев е в родния си Бургас и започна подготовка с Черноморец. Участникът на Евро'96 в Англия и на Мондиал'98 във Франция ще тренира при Димитър Димитров-Херо, за да е в кондиция за пробния период в Чарлтън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kolio_vg
22.06.2011 13:16

Ми предпочитам в 3 дивизия на Англия,отколкото в нашата А група*lol*

Wanderer
22.06.2011 12:59

Един от най-големите ни футболисти.Все още може да е водач на някои от отборите в А група, но това не му трябва.Направил е много, сега в Англия може и до 40 да рита и да се учи за треньор ако иска.

kolio_vg
22.06.2011 12:35

Къде ще ходи в чемпиъншип бе,на години е,там гледай какви са мачове на нож,не е вече за такива неща,но за Лига 1 е перфектен дано помогне на чарлтън да се върне на чемпиън.

svetlio_vn
22.06.2011 11:26

Жалко,че Брайтън не са му предложили нов договор и да играе в Чемпиъншип поне.

Bellar
22.06.2011 10:28

Браво Тинка, дано да остане още 2 3 години там.