Баждеков: Ситуацията е тежка, може да няма мачове в София догодина

19:13
Баждеков: Ситуацията е тежка, може да няма мачове в София догодина
Ситуацията със спортните бази е много тежка, ако не получим помощ от държавата, догодина може и да не се играят мачове в София, заяви финансовият директор на Левски Константин Баждеков.

"Това са реалностите след много години, в които нищо не се правеше за спортните бази. Ние като клуб в тези години сме вложили доста пари, за да изпълняваме препоръките на комисиите. Ако не се помогне от страна на държавата, не знам как ще се играят мачове в София. Трябва да се вземат спешни мерки, ситуацията е много тежка", каза Баждеков след подписването на меморандума срещу футболното насилие в сградата на БФС.

"Ние трябва да дадем над 500 хиляди това лято, за да отговаря стадион "Георги Аспарухов" на изискванията за международни мачове, но това не е перспективно решение, а закърпване на положението. Пълно обновяване на "Герена" ще струва 70 милиона евро, но то може да се направи поетапно. Възможно е да се стартира с една трета от тази сума и в рамките на 2-3 години стадионът да отговаря на всички изисквания", допълни Баждеков.

Той разкри и какво се случило на срещата между футболните босове за обсъждане на телевизионните права. "Има една реална оферта за ТВ правата за следващия сезон, която ще бъде обсъдена и до десетина дни ще има развитие. Догодина първенството ще се излъчва по телевизията. Офертата е реална с оглед на ситуацията", сподели финансовият директор на Левски.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ico_pokera
22.06.2011 17:34

да спрът /бг/-то да може да гледаме англииското

donatelo
22.06.2011 16:21

Друго си е когато кочината е построена от държавата и с държавни пари!До сега кой освен кюмюра даде пари за кочината,а?!Не стига,че Българската Армия трябва да ви съди затова че и петните името ами сте и нагли на всичко отгоре!Аз лично не си спомням БА да е продавала имот в Борисовата градина.Когато си построите стадион,тогава ще вземате отношение по подобни въпроси.А дотогава по-тихичко!

mintok
21.06.2011 23:58

защо не направят с другите даржави едн балканска лига европа да го предлойат на уефа примерно 5,6,7 в даржавите си ще участват така по натак ще има конкуреция и ше се вдигне нивото нашите и на балканските да говорят с платини и тогава ще има пари тв права така нататък

Notlike
21.06.2011 23:46

А, остана и да събират от държавата, за да им плащат говеждия стадион. То и без това пари не останаха в тая държава... спряха ни Висшата лига, сега ще плащаме и за нещастните ни отбори... на протест ми намирисва.

Mirabo
21.06.2011 21:25

Значи 20 години,прибиране,далавери,черно тото,спонсори-монсори и сега,когато трябва да има изваждане-дайте 70 милиона.Абе ей боклуци скапани.....ебалници!Да се закрива футбола в България!