Левски - ЦСКА само на Националния стадион, без шествия на феновете

17:05
Левски - ЦСКА само на Националния стадион, без шествия на феновете
Президентът на БФС Борислав Михайлов, министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова подписаха днес в сградата на футболния съюз меморандум срещу футболното насилие.

Меморандумът предвижда Вечното дерби между Левски и ЦСКА да се провежда само на Националния стадион "Васил Левски", а феновете на двата тима да не правят шествия преди мача.

На събитието днес присъстваха още главният секретар на МВР Калин Георгиев, финансовият директор на Левски Константин Баждеков, изпълнителният директор на ЦСКА Венци Живков, председателите на фенклубовете на двата столични гранда Димитър Ангелов-Дучето и Владимир Владимиров-Гугутката. До подписването на този меморандум се стигна, след като през април бе проведена Кръгла маса за обсъждане на решаване на проблемите с футболното хулиганство.

Министър Цветанов заяви, че законодателните промени ще влязат за обсъждане в Парламента през октомври. Част от споразуменията в меморандума са дербито между Левски и ЦСКА да се играе на Националния стадион "Васил Левски" и привържениците на двата отбора да не организират шествия преди дербито. МВР ще помогне за обучаването на стюарди, които да са с по-сериозни функции и отговорност за осигуряването на сигурността на мачовете. Цветанов подчерта, че държавата ще подпомогне за подобряване състоянието на спортните бази в страната.

Финансовият директор на Левски Константин Баждеков заяви, че клубовете спешно се нуждаят от помощ за базите си, защото в противен случай в България няма да се провеждат мачове в скоро време.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Mirabo
21.06.2011 21:43

Футбола се профанизира и се превърна в най-изродския спорт.Погледнете тези,които го практикуват,гледат и управляват....Аз спирам да се интересувам от тази содомия.

des_v24
21.06.2011 19:11

Мноо зле замислено, тия кво си мислят, шествия ше има и винаги ше има бой между агитките, просто сме такава нация, далече от дербита кат Ман. С -Ман Ю, или Евертън-Ливърпул

vik0_92_
21.06.2011 19:14

Ти кво мислиш 4е на тия дербита в англия и в останалите страни не се покършват от бой ли ? тва 4е не достига информация до другите незна4и 4е не е така особено в италия а в англия 4есто си се бахтат ама поне са държава като хората и не цъфват във вестниците... *thumb_up*