Бразилия загрява за шеста световна титла на Копа Америка

11:36
Бразилия загрява за шеста световна титла на Копа Америка
Петкратният световен шампион Бразилия ще използва предстоящото издание на Копа Америка, за да провери силите си преди Мондиала, който страната ще организира през 2014 г.

Това съобщи селекционерът на "Селесао" Мано Менезеш преди отпътуването на отбора за Копа Америка, където Бразилия ще защитава титлата си. Кариоките се надяват Копа Америка да се окаже трамплин за шестата им световна корона.

"Ще използваме всички възможности, за да се подготвим добре за Световното първенство", каза Менезеш пред репортери в Рио.

В изигралите наскоро контролни срещи бразилците не показаха футбола, който запалянковците искат да гледат, но Менезес, заменил Дунга след отпадането в 1/4-финалите на последния Мондиал, настоява, че гради силен отбор. В групата си на Копа Америка Бразилия ще спори с Венецуела, Парагвай и Еквадор.

"На теория Парагвай е най-силният от трите отбора, но това не означава, че няма да имаме проблеми срещу другите. Можем да кажем, че Аржентина са фаворити, тъй като играят в къщи, както и Бразилия ще бъде фаворит за Световното през 2014 г.", отбеляза наставникът.

Преди неговото изказване защитникът на Милан Тиаго Силва обяви на пресконференция, че Аржентина и Бразилия са с равни шансове за спечелването на Копа Америка, но в борбата за титлата може да се намеси и Уругвай, полуфиналистът от последния Мондиал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

joseph_Macg
30.06.2011 15:47

99% съм обеден че Бразилия ще вземат световното 2014 .. А единственият отбор побеждавал селесао на финал на световното на Маракана е Уругвай .. Така че Бразилия ще си остане най - добрия отбор за всички времена ...... *cup**cup**cup**cup**cup**cup*