Англия напуска Европейското след поражение от Чехия

10:29
Англия напуска Европейското след поражение от Чехия
Младежкият тим на Англия приключи участието си на Европейското първенство до 21 години, след като отстъпи пред Чехия с 1:2 в двубой от група В.

Островитяните поведоха с гол на Дани Уелбек в 76-ата минута, но минута преди края на редовното време позволиха на съперника да изравни резултата, а в допълнителното време допуснаха и втори гол. Възпитаниците на Стюърт Пиърс се нуждаеха само от победа, за да продължат, докато източноевропейския отбор го устройваше и равенство. Англичаните започнаха с три промени в стартовия си състав в сравнение с предния мач с Украйна.

На скамейката остана Майкъл Мансиен, неговото място зае Фабрис Муамба, а капитанската лента надяна Фил Джоунс. Том Клевърли замени Джак Родуел, а Дани Роуз отстъпи мястото си на левия фланг на Скот Синклеър. Това даде резултат частично и британците играха по-добре, отколкото в мача с Украйна. Нападателят на Манчестър Юнайтед Уелбек реализира първото попадение в срещата с глава след центриране отдясно на Дани Стъридж и този резултат отваряше за отбора пътя към полуфиналите на турнира, но в самия край на срещата след грешка на отбраната Ян Храмоста възстанови равенството. След този удар Англия направи всичко възможно да спаси мача, но при една перфектна контраатака Томаш Пекхарт вкара попадението за успеха на отбора на Чехия, който зае второ място в група В и отива на полуфинал срещу Швейцария.

В другия мач от предпоследния етап ще спорят Испания и Беларус.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

vik0_92_
20.06.2011 10:51

И да бяха били англи4аните швейцария щеше да ги бие после на финал швайцария-испания и там ве4е не се знае какво ще стане ...

defender46484
20.06.2011 10:47

БАТИ гадното последните минути се отпуснаха и онея бум 2 гола