Любо Пенев: Целта ни е Шампионската лига

17:15
Любо Пенев: Целта ни е Шампионската лига
Наставникът на Литекс Любослав Пенев заяви, че "оранжевите" ще гонят класиране в групите на Шампионската лига през следващия сезон.

Пенев даде пресконференция в началото на подготовката на шампионите:


- Г-н Пенев, с какви надежди стартирахте подготовката за новия сезон?


- Тренираме от шест дни. Първо ни предстоят международните мачове. Надеждите и целите остават същите.

- Осъществима ли е мечтата "Шампионска лига"?

- Това е поставената цел. Ще се подготвим добре за мачовете в този турнир и ще се опитаме да влезем в групите. Това е нашата най-висока цел. В момента сме устремени към тези групи.

- Вие най-добре познавате отбора. Има ли Литекс потенциал да се пребори за място при най-силните?

- Има, разбира се. Тимът разполага и с потенциал, и с достатъчно добри футболисти за влизане в групите. След това ще видим. Но нека не избързваме. Първо трябва да проведем добра подготовка. След това предстоят три квалификационни кръга.

- Президентът Трифон Попов сподели, че селекцията все още не е приключила. Вие какви футболисти искате още?

- Да, така е. Президентът е казал истината. Продължаваме да работим по селекцията. Трансферният прозорец все още не е затворен. Представихме две нови попълнения. Но не искайте от мен да говоря повече други нови футболисти. Разговарям с различни играчи на различни постове. Едва когато парафират, ще коментираме.

- Доволен ли сте от привличането на бразилците?

- Естествено.

- Все пак за кои постове търсите нови играчи?

- Не е необходимо да казвам. По принцип се интересувам от играчи на всички линии. Да, определени постове са приоритетни, но повече от това не мога да ви кажа.

- Ще има ли играчи, на които няма да разчитате от групата, която тренира в момента?

- Не, ние имаме точен брой хора - по двама на пост. Аз така работя. Групата ни е от 25 футболисти. 11 плюс 11 и трима вратари.

- Прави впечатление, че в групата на Литекс има доста млади играчи от школата. Това означава ли, че през новия сезон ще разчитате на тях?

- Винаги съм разчитал на младите футболисти. Доказал съм го в много мачове. В последната среща от миналото първенство използвахме девет момчета от школата. Това е показателно. Радвам се, че Академия Литекс работи добре. Неслучайно станахме шампиони в двете елитни групи.

- Ще липсва ли Дока за квалификациите на Шампионската лига, ако бъде продаден?

- Връщам се на предишния отговор. Разполагам с по двама играчи на пост. Относно Дока - никога няма да спра футболист, който може да се развива в по-силна лига. Но към момента бразилецът е играч на Литекс. Ако трансферът стане факт, ние имаме решение за всеки един казус в клуба.

- Възникна напрежение около мача за Суперкупата между ЦСКА и Лигата. Насрочената дата може ли да обърка по някакъв начин вашите планове?

- Не се оплаквам от датата. Тя е насрочена по регламент. Приемам това решение и нямам никакви забележки. Плюс това неведнъж съм казвал, че обичам сгъстеният цикъл от срещи.

- Какво означава за вас Суперкупата?

- Това е просто още един трофей. Не мисля, че той има някаква голяма стойност. Тази купа не ти дава някакво допълнително право. Нито ти отнема нещо. Суперкупата е повече с рекламна цел. Ние обаче ще подходим сериозно към този мач.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Joropaev
20.06.2011 21:20

Лично за мен ако успеят да отстранят 2 отбора може и да променят малко дълбокото ми убеждение, че са доста зле и спечелиха титлата в България не особенно заслужено.
И тъй като в европа с пари няма да им мине номера да видим.

Vratarchety
20.06.2011 11:37

Шампионска титла - ясно то Гришата пак ще я купи разни отбори като СлаБия - автоголове , като Пирин - садиите там и още хиляди примери ! Ами дай да видим в ШЛ какво ще направите ето там вече е истинския турнир

Zdr4Maho
20.06.2011 11:12

ШЛ смех тва ша е някакво уникално чудо ако стане за лично давам шансове при дубър жребии някаде околко 1 %

blueyellow
19.06.2011 22:13

ББББББББББългария,цяла е България.За другите правописни грешки остави,но България с малка буква,е за това е такава цялата ни държава*joking**lol*

kioprov
19.06.2011 17:57

Литекс много говорят,ама нищо не правят. *joking*

Bellar
19.06.2011 17:36

Какво да си меря нормално ли е това? Един български отбор ще се от името на цяла българия в ШЛ и вие да го кълнете да отпада колкото се може по бързо . Е за това цялата ни държава е такава всички завиждат и правят мръсно на другия никой няма да ти каже ей успех момчета пък за първенство ДА пак ще си воюваме.

blueyellow
19.06.2011 15:08

Точно.На есен няма да има какво да се говори,знаеш защо.Е поне ще хапнете по едно кебапче от Гришката и ще ударете по един кючек на трибуните.Коя есен е било нещо по-различно,пак ще ви приключат бързо-бързо.И си мери приказките,европеецо.

Bellar
19.06.2011 14:20

Стига сте клели литекс бе ц.гани такива. Ще видим какво ще говорите на есен

bacardy_breezer
19.06.2011 08:38

Ква ШЛ, ква ЛЕ бе ??? Литекс ще играе точно 4 мача в Европа тази година - 2 в квалификационния кръг за ШЛ и 2 преди групите в ЛЕ !


19.06.2011 13:53

Е , все ще се доберат до 3-ти кв.кръг , там вече отпадат , след това и в плейофа за Лига Европа и стават 6 мача чак , тамън ще разцъкат с "гиганти" като Дебрецен*joking*

SUNLOUNGER
19.06.2011 01:15

За да влезе български отбор там, трябва пак някои отбори да бъдат извадени и на тяхно място да бъдат сложени по служебен път слабаци, както стана с италианските участници преди време.*cards*

pr0fy
19.06.2011 00:10

Боже господи.Любо Пенев ти наистина нямаш връзка с главния мозък.Станаха шампиони на България и голяма им стана работата.Да не си мислят ,че в Шампионска Лига отборите са като на Калиакра Каварна и Видима Раковски. Не си знаят силите момчетата.Хубаво е все пак ,че имат мечти.

Notlike
18.06.2011 23:33

По заглавието си помислих, че целта им е да вземат ШЛ. Много пари ще им трябват за тая работа, дори влизането в групите солено излиза*lol*

Bellar
18.06.2011 21:26

И Дока остава в Ловеч не разбрахте ли вече.............

Merida
18.06.2011 21:06

тоз малоумния кви групи кви 5 лева говори с тоя жалкия отбор

nikssata
18.06.2011 19:54

Една непозтижима целлллл ,наистина е смешно ,та те в лига европа ,ако влезнат щее е чудо бе,толкоз са смешни на фона на сини и червени не че и те са супер но правят добри мчове в европа , отбори кат литекс,локо пл,локо сф,славия да си ритат у бг и да не ни излагат

blueyellow
18.06.2011 18:31

Ловчанлии в Шампионска лига,и все пак ми звучи доста смешно...*stop*Един мач нямат тея запомнил се в Европа,къде хвърчат.Ако имат такъв,нека някой ме светне,ако не-да запазим мълчание,последвано от бурен смях.*joking**lol*

westside
18.06.2011 18:27

В Европа мачове трудно се купуват господин Пенев, но това май е известно на господин Ганчев който си продава "звездите" понеже знае,че после ще съжалява ! Айде със здраве и дано не дойде пак някои син "кошмар" да ви набие шамарите !

aa1
18.06.2011 17:22

Може би г-н Пенев иска да каже, че целта им е да купят колкото се може повече мачове в ШЛ, но там е скъпичко.*cry*

vladimir_vn
18.06.2011 17:22

В Лига Европа да влязат ще е достатъчно,но с продажбата на лидери като Дока дори и това ще им е трудно.