Червенков: Един ден се надявам да водя ЦСКА

12:54
Червенков: Един ден се надявам да водя ЦСКА
Бившият треньор на Литекс Ангел Червенков разкри в интервю за украинска медия, че голямата му амбиция е един ден да стане старши треньор на ЦСКА. Специалистът, извел ловчанлии до титлата през 2010 година, за последно беше начело на ФК Севастополол. Под негово ръководство отборът направи силен втори полусезон, но въпреки това изпадна.

"Искам да подчертая, че не съм бил уволнен. С ръководството на клуба се разделихме по взаимно съгласие и запазваме приятелски чувства. Съжалявам, че Севастополо не можа да запази мястото си в елита, но за това има много причини", сподели Червенков.

Той отбеляза, че българите и украинците са сходни като манталитет, а Киев прилича на София.

"Хората в Украйна са позитивни и много обичат футбола. Работата тук ми носеше удоволствие и ако получа предложение от сериозен клуб, с добра инфраструктура, с радост бих го приел", заяви българинът.

Червенков разкри, че има няколко оферти от български клубове, както и от Западна Европа и Близкия Изток, но голямата му мечта е да получи шанс да води ЦСКА.

"В момента искам да си почина и не смятам да взимам прибързани решения. Надявам се един ден да стана старши треньор на ЦСКА. Това е отборът, на който отдадох младостта си. ЦСКА е моят живот и визитната картичка на българския футбол", призна Ангел Червенков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация