Бирмингам се жалва на ФА от Вила и МакЛийш

13:24
Бирмингам се жалва на ФА от Вила и МакЛийш
Скандалът около оставката на мениджъра на Бирмингам Алекс Маклийш продължава да набира скорост и след вчерашното потвърждение на Астън Вила за намерението им да поканят шотландеца на интервю, от "Сейнт Андрюс" алармираха, че ще се жалват в Лигата и Футболната асоциация.

Бирмингам обвинява историческия съперник в "задкулисно примамване" на наставника и ще подаде официална жалба срещу действията на Астън Вила. Във вторник от "Вила Парк" разпространиха заявление, в което потвърждават, че възнамеряват да преговарят със "свободния агент" Маклийш, който в неделя уведоми ръководството на Бирмингам чрез електронно писмо, че напуска поста си. Масло в огъня наля и позицията на Асоциацията на мениджърите в Лигата, която зае страната на Маклийш с мотива, че положението му на "Сейнт Андрюс" се е оказало "несъстоятелно" вследствие на разногласията с клуба по редица въпроси, включително трансферната политика и уволнението на главния скаут Пол Монтгомъри.

"Ние считаме направеното от Астън Вила заявление за нарушение на правилата на Лигата и Футболната асоциация. Смятаме, че ако това бъде допуснато, ще опетни целия футбол и ще оскверни имената на футболните власти. Бирмингам ще направи всичко възможно да предотврати това и ще направи официална жалба срещу действията на Астън Вила, тъй като не ни остана и ни най-малко съмнение, че става въпрос за опит за задкулисно примамване. Също така искаме да подчертаем, че подобно поведение, ако бъде допуснато, ще стане доста лош прецедент. Оценяваме действията на Астън Вила не само като атака срещу разума и честността на собствените им запалянковци, но и като атака срещу нашите фенове. Това е доста жалка картинка за всички почитатели и на двата клуба и никога досега запалянковците и на двата исторически конкуриращи се отбора не са били толкова единни в своето разбиране на това, кое се явява правилно и справедливо", се казва още в комюникето. Контрактът на Маклийш с Бирмингам изтича след две години и на "Сейнт Андрюс" възнамеряват да поискат от всеки клуб, който го иска, компенсация в размер на 5,4 млн. паунда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация