Хубчев: В Поморие попаднах на футболисти с характер

17:12
Хубчев: В Поморие попаднах на футболисти с характер
Не обичам сбогуванията и моментите на раздели. В Черноморец Поморие попаднах на футболисти с характер, които успяха да си заслужат мястото, на което са, заяви Петър Хубчев в интервю, преди да напусне окончателно Поморие.

"Нямаше напрежение в работата, не играехме за точки, за класиране. Радвах се на спокойствие. В началото имаше малко напрежение, затова че изиграхме няколко мача като наказани навън и загубихме, въпреки че не играхме лошо. Липсата на точки породи малко притеснение в самите момчета, но после нещата си дойдоха по местата, след като почнахме да печелим. Аз не съм чул през годините някой външен човек, който е минал през Бургас, било то футболист или функционер, да е имал забележки от битовите условия. Всичко беше перфектно. С какви чувства мога да си тръгвам при положение, че първата година играхме финал за купата на България, а сега постигаме такъв успех с влизането в "А" група? То се подразбира. Но просто си тръгваш и толкова. Аз много-много не обичам сбогуванията и големите приказки. В нашата професия я има често тази смяна, така че трябва да се приема като нещо нормално", заяви Хубчев.

Наставникът, който ще води Ботев Пловдив от новия сезон коментира още и атмосферата в черноморския тим: "Може би голямото предимство беше това, че нямаше напрежение, играехме заради самата игра. Формулата този отбор да играе в "Б" група според мен беше най-удачната. За такива млади момчета вариантът да играят в мъжкия футбол беше най-доброто и е най-доброто. В Германия се практикува подобен модел. Там има определено ниво, до което могат да играят тези отбори. Мисля, че при нас "Б" група е перфектното ниво за младите момчета, за да се сблъскат още рано-рано с мъжкия футбол и малко по-твърдите единоборства, да видят за какво става въпрос. Успяхме, но успяха най-вече футболистите. Може би попаднахме на добри характери. Без да са най-големите таланти в България, те се сработиха доста сериозно през тези две години и заслугата е изцяло тяхна. Успяха до голяма степен да се представят във всички мачове като колектив, като приятели и да се борят само за победата. Е, имало е малко проблеми, малко разправии, но къде ги няма, във всяко семейство ги има. Класирането на финала за купата само по себе си е доста сериозно постижение. Сега успяхме в баражите от второ към първо ниво, което също не е за подценяване. Много неща ще останат. Завършваме както трябва този сезон и можем да говорим само хубави неща. Имало е и негативи, но къде ги няма. Сега ми е трудно да кажа точно какво ще остане в съзнанието ми. Може би морето", каза още наставникът. Хубчев призна, че не смята да злоупотребява с влиянието към футболистите си и няма да привлича никой в Ботев. "Аз имах уговорка още с предишния треньор на Черноморец Бургас Георги Василев, имам и сега, разбрал съм се и съм казал на ръководителите там, че аз футболист няма да взимам насила и няма да открадна никой. Знаете какво е положението сега, първо трябва да се селектират футболистите за Черноморец Бургас, след това въобще не е ясна съдбата на отбора на Поморие и аз не искам да се набърквам, за да не кажат после, че съм откраднал футболисти, че съм взел някой насила или по втория начин. Мисля, че на този етап няма да има такъв трансфер, макар че като футболисти и най-вече като характери тези момчета могат да играят доста добре и на по-високо ниво, ако продължават да работят в същия дух", допълни Хубчев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

stevo
15.06.2011 01:03

Петьо Хубчев щом направи това с Поморие , със "БОТЕВ" ще стане шампион. Сигурен съм .