Бирмингам не пуска Маклийш, готви се за съдебна битка

11:36
Бирмингам не пуска Маклийш, готви се за съдебна битка
Председателят на управата на Бирмингам Питър Пану отправи яростни критики по адрес на Алекс Маклийш, който в неделя сензационно обяви, че подава оставка като мениджър на клуба.

Пану реагира днес със заплахата, че ако шотландския специалист се озове в друг клуб, го очакват огромни неприятности. След като Маклийш привлече в тима бившия нападател на Ковънтри Марлон Кинг, крилото на Кардиф Сити Крис Бърк и сенегалския полузащитник на Дънди Юнайтед Моргаро Гомис, на "Сейнт Андрюс" имаха всички основания да предполагат, че мениджърът ще продължи работата си с отбора, но за всеобщо учудване наставникът анонсира своята оставка.

Всичко стана на фона на спекулациите за това, че той може да заеме овакантеното от Жерар Улие място в Астън Вила. Сега на "Сейнт Андрю" не скриват яростта си от действията на Маклийш и подчертават, че той си остава обвързан с клуба чрез контракт.

"Купих му трима играчи, които той избра сам, на практика договорих подписването с четвърти /Дани Кувермарс от ПСВ Айндховен/, а в неделя получавам електронно писмо, в което Маклийш ми съобщава за своята оставка", коментира Пану пред "Daily Express".

Контрактът на Маклийш изтича след две години и ако се окаже в друг клуб, Бирмингам ще търси по съдебен път компенсации, категоричен е председателят.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация