Наполи е спасителен вариант за кариерата на Акуилани

11:43
Наполи е спасителен вариант за кариерата на Акуилани
Алберто Акуилани може да остане в Италия и да играе в Шампионската лига с тима на Наполи, съобщиха местните медии.

26-годишният полузащитник, след като записа само 18 мача за Ливърпул, бе преотстъпен на Ювентус и проведе голяма част от сезона в Серия "А". Очакваше се грандът от Торино да задейства опцията за закупуване на играча след края на шампионата, но смяната на Джиджи Дел Нери с Антонио Конте промени нещата.

Наполи, който с третото си място си осигури участие в Шампионската лига, без съмнение е най-добрият вариант за Акуилани. "Алберто в Наполи? Не мисля, че ще бъдат леки преговори, но ако има желание оттам, защо не?!", коментира агента му Франко Завалия. Той допълни, че не е разговарял още със спортния директор на Наполи, но желанието на играча определено е да остане в Италия.

Завалия каза в заключение, че Наполи е сериозен клуб и клиентът му е готов да изслуша тяхно предложение.

Акуилани премина в Ливърпул от Рома през август 2009 срещу 17 млн. паунда. Поредица от травми и слаба форма попречиха на халфа да се наложи в мърсисайдския тим, който финализира трансфера на Джордан Хендерсън по-рано тази седмица. Според съобщения от Острова Акуилани в никакъв случай не фигурира в плановете на Кени Далглиш.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация