БФС: На страната на отборите за тв правата сме, може да се стигне и до съд

19:08
БФС: На страната на отборите за тв правата сме, може да се стигне и до съд
"Не сме съгласни с някои неща, за които носителят на тв правата за `А` група претендира", сподели президентът на БФС Борислав МихайловС.

Както е известно, bTV, която излъчваше мачовете от родното първенство през последния сезон, отказа да плати над два милиона лева на отборите в "А" група заради различни нарушения на съвместния им договор. Клубовете пък заявиха, че ще съдят БФС и фирмата на Валентин Михов, които де факто отговарят за уреждането на тв правата в договора, където bTV не е страна. Михайлов обаче заяви, че БФС застава зад отборите и ще търси сметка от носителя на правата.

"Телевизията претендира за неща, с които не сме съгласни. Зад отборите сме. Ако не се разберем, ще си търсим правата по съдебен път", сподели босът на БФС.
Нова среща за тв правата ще има във вторник. Друга поправка в правилника на БФС пък е наказанието за осуетяване на футболен мач от "А" група от страна на отбора домакин. През последния сезон именно това направиха Калиакра в двубоя си с Левски, след като тяхно искане не бе уважено от футболния съюз. Съдебните спорове по този въпрос продължават. Досега в правилника на БФС пишеше, че отбор се вади от първенство при повторно такова провинение, но след поправката това ще става още при първото.

"Това не е поправка `Калиакра`. Просто това е право на БФС, а досега не се е случвало такова нещо", каза още Михайлов.

Той коментира и темата с Илия Груев, който е помощник на националния селекционер Лотар Матеус, но е и пред влизане в щаба на Краси Балъков в Хайдук Сплит.

"Груев все още не е подписал с Хайдук, но идеята ни е да работи на двете места до есента, когато му изтича и договорът с нас", добави Михайлов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ceco26
10.06.2011 14:24

Абе да вземат да спрат да дават бг излагациите по ТВ-то и само ВЛ, Ла Лига, Бундес лига и Сериа А, а може и Ередивизие да дават-повече ще спечелят от рейтинг и почитатели на тези мачове. То се видя що за стока са всички, барабар със законите ни...оная маймуна Гарата пият за 50, кара, не знам си кво и нищо...другите пък си уреждат най-спокойно мачове...

WATCHER
10.06.2011 13:31

Ами аз български мачове не гледам има ли смисъл да обяснявам защо(уредени мачове,фолк певици,мутри и почитатели на скъпото уиски като този на снимката)И като ходиш на мач да си подготвен за война щото има хора дето не ходят за футбола(то няма такъв у нас) а за да се бият!

divaka79
10.06.2011 11:57

грам няма да ги гледам ве.убитницииии

luiz_lfc
10.06.2011 11:45

ако дават тия селяци вместо вишата лига ще им е*а мамата

MyckapuH
10.06.2011 00:33

кой го боли за БГ футбола бе перуко

MeToDueB
10.06.2011 11:31

и някакви цигани от левски и цска .. на кой му дреме въобще за тия боклуци скапани, които не могат да играят футбол, а и телевизиите снимат по много гнусен начин, все едно снимам с телефон .. позиционирането на камерите е много лошо .. селяни гадни левскита и цската .. (водя се от ЦСКА, обаче в Европа само ги следя .. иначе от това първенство ми се повръща (БУКВАЛНО !!!

Messiah
09.06.2011 23:16

Писна ми да му гледам перуката на тоя смешник!
И на другите свинчоци...

accept
09.06.2011 22:58

Да трябва да върнете пари на БТВ ,защото телевизията ви плаща да играете футбол ,а не да правите циркови представления.А може би искат компенсация за занижен рейтинг, явно турските бози не киселеят толкова колкото вашите.

mladen12
09.06.2011 22:42

тц.. ко става с тоя "български футбол вече" ...

ilio12
09.06.2011 20:54

Тъпата ни родина к'во да очаквам от нея вече не зная !

Messiah
09.06.2011 19:20

Кой го боли кой бил прав или крив, или какво заявил Боби Михайлов?
Има повече интервюта на "загрижени" футболни босове, отколкото футбол!

Хората просто искат да гледат и да не ги занимават с простотии!!!