Роберто Мартинес преговаря с Астън Вила

10:31
Роберто Мартинес преговаря с Астън Вила
Собственикът на Астън Вила Ранди Лърнър насочи вниманието си към настоящия мениджър на Уигън Роберто Мартинес, след като не успя да си осигури услугите на Рафа Бенитес и Стив Макларън.

Испанският специалист е прекъснал своя отпуск на остров Барбадос и се е върнал в Англия, след като е получил разрешение от боса на "Латикс" Дейв Уилън за начало на преговори с Астън Вила. От гледната точка на Лърнър, Мартинес отговаря на всички изисквания, включително умение да работи в условия на ограничен бюджет. В същото време Дейв Уилън е убеден, че Мартинес, контрактът на който с Уигън изтича след две години, ще остане в сегашния си клуб.

"Силно ще се изненадам, ако Роберто стане нов мениджър на Астън Вила. Ясно му показах, че искам да продължа неговия контракт. Вила действаха напълно честно и абсолютно професионално. Написаха ми писмо, в което искаха разрешение да преговарят с Роберто и аз им го дадох", коментира Уилън.

37-годишният Мартинес се явява най-младият мениджър в Премиършип и проби в своята професия, благодарение на успеха си със Суонзи Сити, който под негово ръководство през 2008 г. спечели титлата в Лига 1. Уилън го покани в Уигън през лятото на 2009 г. и на Мартинес му се удаде да укрепи своята репутация на един от най-талантливите специалисти в страната. Работейки със скромен бюджет, той задържа отбора в Премиършип и сега остава да се изясни, ще реши ли испанеца да скъса с клуба, в който проведе важна част от кариерата си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация