Михов: Спя спокойно и на всички мога да кажа "Наздраве"

12:29
Михов: Спя спокойно и на всички мога да кажа "Наздраве"
"Спя спокойно, с голяма част от президентите на футболните клубове изготвяхме договора за тв правата. Защо тогава го хвалиха този договор, като е толкова лош", сподели Валентин Михов след вчерашните заплахи на тимовете от "А" група, че ще съдят фирмата му, както и БФС.

Телевизията, която излъчва родното първенство, bTV, отказа да плати над 2 милиона лева от договора на клубовете заради различни според нея нарушения на точките по него. Клубовете пък заявиха, че ще си гонят парите до последно, дори и да се стигне до съд. Интересното е, че техните искания няма да са към телевизията, а към фирмата на Михов и БФС, които са посредници по договора, докато bTV не е страна. Самият Михов обаче е спокоен, предвид ситуацията, и днес с усмивка на лицето откри аматьорски футболен турнир на "Еврофутбол" в Южния парк.

"Всеки има право да прави това, което трябва. Много от тези хора участваха в изготвянето на договора и са го подписали. Седем души от собствениците на клубовете. Шеф на комисията бе г-н Баждеков. Всички договори са прегледани от юристи. Който е виновен, ще си понесе наказанието", сподели Михов.

"А досега защо го хвалиха този договор и вземаха пари, като е толкова лош. Има правила, има договори, които се подписват с юристи. На срещата с bTV ще го кажем дали е правилно да бъдат удържани тези суми. Навсякъде има правила, като не се спазят, адвокатите казват кой е виновен и кой не. Занимавам се 18 години с това, досега съм нямал проблем, така че не се безпокоя за решаването на въпроса.

Вижте какво, на Бтв можем да им кажем благодаря за тези милиони, които вкараха. Може би сега имат затруднения, но всичко ще се реши следващата седмица. След като се върне Боби Михайлов от Черна гора. Голяма част от тези президенти, които бяха в Лигата преди три години, защо не ми казаха, че има проблеми? Защо не ме поканиха да се изясним? Защо не казват, че моята фирма е осигурила 500 000 лева, за да стане договорът 7 млн лева. Спя спокойно и на всички мога да кажа `Наздраве`", продължи бившият бос на ПФЛ. Президентът на Левски Тодор Батков нарече действията на медията "пладнешки грабеж в стил "Магура" или полско разбойничество от чукойски стил", но според Михов самият адвокат е знаел много добре какво представлява договора.

"16-17 години все има проблеми, адвокатската кантора на Батков се запозна много добре с договора преди 3 години, когато ми бе отнет бизнеса. Преди парите бяха малко, около 600-700 000 долара, сега са много парите. Всички бяха доволни. Когато стана хубав договорът, всички се изредиха отпред да се снимат. Проблемите ще се решат. Нормално е някой да изисква, някой да не е спазил.

Не може да сме само хора на отрицанието, седем представители на клуба обсъждаха този договор. И този договор бе оценен като гениален. 8-10 пъти се вдигна основата на договора. Не само може при шампиона да се снимаме, трябва и в трудните моменти да сме заедно", смята Михов. Той загатна и желание да се върне в българския футбол, предвид скорошните събития.

"БФС и ПФЛ ще решат нещата. Ако искат съвет от мене добре, ако ли не, приятна работа, ще им пожелая само успех. Не обичам зад гърба да говоря. Защо не казват и, че давам. Над 20 млн. от реклама съм вкарал в българския футбол. Довчера ми правеха поклони. Част от собствениците дори искаха да ми подаряват нещо от благодарност. Българите сме лесни, зад гърба винаги говорим. Това ме амбицира скоро да се явя във футбола отново", завърши Михов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация