Камата става треньор на шампиона на ЮАР

11:06
Камата става треньор на шампиона на ЮАР
Христо Стоичков е под­писал предварителен дого­вор с южноафриканския Орландо Пайрътс. Новината съ­общиха два местни вестни­ка. Камата, който през март 2010 година напусна Мамелъди Съндаунс, ще трябва да поеме новия си тим в нача­лото на юли, пише „Тема Спорт”.

В момента треньор на Пайрътс е холан­децът Рууд Крол, чийто до­говор обаче изтича и не бе подновен. Куриозното е, че през май Орландо стана шампион за трети път 8 ис­торията си и за първи от 2003 година. Клубният бос Ървин Хоза обаче не харесва спеца. Дори подкрепата на играчите, изразена от капи­тана Лъки Лекгвати, очевид­но няма да накара шефа да си промени мнението.

Крол бе начело на Пайрътс три години, като В първата изпусна титлата по голова разлика и бе победен на фи­нала за купата от Аякс Кейп­таун. Вторият сезон бе дос­та луд, след като се играха много мачове за кратко вре­ме, като Суперспорт фини­шира пръв на точка пред Мамелоди, воден от Стоич­ков, а Орландо завърши пе­ти.

Бившият голмайстор на Барселона, който в момента е в България, наскоро бе вари­ант за селекционер на Виет­нам. Заради високите му фи­нансови претенции обаче азиатската страна избра германеца Фалко Гьотц.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация