Фирмата на Вальо Михов виновна за скандала с ТВ правата?

17:53
Фирмата на Вальо Михов виновна за скандала с ТВ правата?
Клубовете от "А" група, подпомагани от Професионалната футболна лига, ще си търсят от БФС и носителя на тв правата за родното първенство над 2 млн. лева, като за целта са готови да стигнат до съд.

На днешното събрание на ПФЛ стана ясно, че правоносителят bTV е отказал да плати последната вноска по договора за тв правата, която е в размер на 1.625 млн. лева, изказвайки множество нарушения на договора като причина за това. Основни са това, че други медии са били допускани на стадионите в различни мачове, както и отказани интервюта от футболисти след двубой. Компанията удържа общо 790 000 лева за различни нарушения, а другите задържа, докато се уточни с отборите.

Те пък твърдят, че с други дължими суми, компанията им дължи над 2 млн. лева, а основанията й да не ги плати са "абсурдни" и ще търсят правата си по съдебен път.
Интересното е, че исканията им ще са насочени към БФС и фирмата на Валентин Михов, които са сключвали договора за правата със самите отбори, а bTV не е страна по него. Елитните ни тимове се надяват така да подтикнат БФС да уреди своите отношения с bTV.

"Абсурдно е. Който е подписвал договора, той ще си носи последиците", заяви юристът на ПФЛ Радомир Чолаков.

"Всички са ощетени. БФС и фирмата на Михов вече си получиха 10-те процента по договора. Само отборите не са получили своите пари", добави пък босът на ПФЛ Стефан Капралов.

На днешното заседание присъстваха собственикът на Левски Тодор Батков, този на ЦСКА Иво Иванов, босът на Локомотив София Николай Гигов, президентът на Литекс Трифон Попов и други представители на родни елитни тимове. Такъв липсваше само от страна на Черно море.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация