Националите трудно понасят немския ред

10:20

Националите трудно понасят немския ред
Националите трудно понасят германския ред, налаган от Лотар Матеус. Използваните от селекционера методи на работа явно са доказани в Бундестима, но през последните 20 г. никога не са били на мода в отбора на България, пише в свой материал вестник "Труд".

За 7-те дни лагер в Корсика и Черна гора в програмата на състава са фиксирани 10 тренировки и 2 мача. И ангажираността “нон стоп” видимо не е по вкуса на играчите. Но респектът към бившия капитан на Германия ги възпира от крайности. Все пак лидерите в тима се опитват по време на тренировките да издействат намаляване на темпото.Безуспешно.Матеус ги призовава да вдигнат концентрацията и да работят за нов манталитет. И... продължава да се движи педантично по плана си.

По време на лагера в Корсика световният и европейски шампион направи само две промени в предварителната програма - отмени разходката с корабче и вечерята в крайбрежен рибен ресторант в деня след конфузната загуба от сборния тим на Корсика (0:1). Въпросът “Защо?” явно е риторичен. Но както Матеус призна, в края на сезона у някои е проличала умора. Показал го е тестът в Аячо. И той си е направил съответните изводи. Дали са правилни или не - ще се разбере в събота около 23,20 ч българско време, когато израелският рефер Алон Йефет ще даде края на Черна гора - България.

Ключов за мача може да се окаже асът на домакините Стеван Йоветич, от когото в Подгорица чакат чудеса. Халфът тренира с отбора след пропуснати 8 месеца с тежка контузия. Клубът му “Фиорентина” пожела да го спре от двубоя и се обърна към ФИФА. Но непреклонният Златко Кранчар, селекционер на черногорците, отсече: “Не ме интересува “Фиорентина”! Не могат да ни кажат кой да играе и кой - не!”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ENGLANDFTW
04.06.2011 09:13

С тоя цигански манталитет, които имат наште играчи доникъде няма да стигнем. Бойкот му е майката. Не гледайте мачовете им по ТВ и не ходете по стадионите, та да им дойде акъла в главата.

xWorld33
04.06.2011 03:55

прависте аз живея в германия играя в 2-ия отбор на юнион берлин те направо ни скъсват от тренировки 6 пъти в седмицата по 3 часа на тренировка 4 км бягане след това гимнастика дрибъл и таканататък но немците имат твърд но успешен метот така трябва даги тренира иначе наще хора няма да станат

bobotir
03.06.2011 23:58

Как няма да ги мързи, кога са виждали такава дисциплина.Те свикнали да си направят една тренировчица сутринта и след това аиде на 'гезме'.Така им трябва много зор,ако искаме да има резултати. *smile*

donatelo
03.06.2011 17:07

Явно за това са подлели вода и Мъри Стоилов.Пияндета и нещастници.

ceco26
03.06.2011 16:15

Епа така е като ходят в националния само за парите... Те, ако искаха да издигнат България поне на футболно равнище...ще са недоволни от почивките, а не от тренигорвките...*angry* На един футболист най-вече трябва да му харесва и да иска да играе, както и да иска да бъде полезен на отбора или страната си. Айде Матеус, юркай ги, ако ли не в концлагерите.*joking*

darklight
03.06.2011 12:18

Горките те. Мързеливи чалгаджии и пияндета. Ей това ни е националния отбор. Ако ще САФ или Моуриньо да са ни треньори все същите убитаци ще сме.

vik0_92_
03.06.2011 11:31

е тия са свикнали като ги домързи да идат да седнат в някое бар4е пък когато им се доиграе да ходят да играя.Трениора си е добре ми тия наще "футболяги" не са за там *confused*