Сантуш е първият финалист за Копа Либертадорес

07:09
Сантуш е първият финалист за Копа Либертадорес
Бразилският Сантуш Сао Паулосе класира за финала на Копа Либертадорес, след като завърши 3:3 като гост на парагвайския Серо Портеньо в мач-реванш от полуфиналите на турнира.

Срещата се игра пред препълнените трибуни на стадион "Генерал Пабло Рохас" в парагвайската столица Асунсион. Домакините имаха отлични шансове за класиране на финала, след като бяха загубили първия мач с минималното 0:1. Надеждите им обаче се изпариха още през първото полувреме. В 28-мата минута Сантос вече водеше с 2:0 след голове на Зе Едуардо и Барето. Три минути по-късно Бенитес намали, но в края на полувремето новият футболен гений на Бразилия - Неймар реализира за 3:1.

През второто полувреме се играеше на една врата - тази на Сантуш, която парагвайците обсадиха. Чрез попадения на Лусеро в 60-ата минута и Фабро в 81-та минута домакините успяха да изравнят, но за повече не им стигнаха силите.

Така, с общ резултат от двата мача 4:3, Сантуш се класира за финала на Копа Либертадорес. Бразилците са двукратни носители на трофея - през 1962 и 1963 г. С легендарния Пеле в състава, те тогава печелят и на два пъти Междуконтиненталната купа. Другият финалист в тазгодишното издание на Копа Либертадорес ще бъде излъчен утре в Буенос Айрес, където Велес Сарсфийлд ще се опита да вземе реванш срещу уругвайския Пенярол. Първият полуфинален мач, играл се в Монтевидео, завърши 1:0 за домакините. Уругвайците са 5-кратни носители на Копа Либертадорес, докато аржентинците са печелили трофея един път.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация