Луиджи Дел Нери: Трябваше ми време

10:30
Луиджи Дел Нери: Трябваше ми време
Уволненият треньор на Ювентус Луиджи Дел Нери смята, че финиширалият на седма позиция тим от Торино си е бил поставил твърде високи цели, с оглед на потенциала на отбора.

Седмото място означава, че "бианконерите" няма да играят в Европа през следващия сезон. Дел Нери изведе за последно Юве в домакинския мач срещу Наполи в неделя, който завърши с равенство 2:2. Още преди този двубой Дел Нери беше уведомен, че напуска клуба след края на сезона. Наставникът се смята за жертва, тъй като според него исканията на клубното ръководство са били нереалистични и очакванията неправилно са били големи.

Ювентус завърши на същата позиция и миналия сезон, но намери място в евротурнирите, тъй като финалистите за Купата на страната си бяха осигурили участие в Шампионската лига. Дел Нери каза още, че тъй като клубът е привлякъл 13 нови играчи по време на сезона, се е нуждаел от повече време за сработване на състава.

"Трудно е да направиш много промени и да побеждаваш незабавно, двете неща не вървят ръка за ръка, дори и в Юве. Всички може да се поучат от този опит. Ако дадете на тези играчи време, те ще станат добър отбор, но няма да могат да се конкурират с отбори като Байерн Мюнхен или Реал Мадрид", отбеляза Дел Нери.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

vrajev
23.05.2011 13:17

Някой сравняват Антонио Конте с Ферара ама не е правилно защото единия му беше първия отбор в кариерата а Конте вече придоби опит било то и в Сериа Б сега остава интер да спечелят купата и да играем в лига европа и да но привлекат некои от спекулиращите се имена най-много искам Агуеро *smile*

VANKObarabanko
23.05.2011 11:28

до някаде е прав ,но през сезона направи много грешки.Колкото до Конте, несъм много позетивно настроен,трябвани 4овек с титли зад гърбъ.Дано да греша FORZA JUVE