Стенли чака в Дубай лекарско решение за Черна гора

09:23
Стенли чака в Дубай лекарско решение за Черна гора
Капитанът на националния ни отбор Стилиян Петров е заминал за Дубай да почива и Астън Вила няма да разчита на него в последния кръг на Висшата лига срещу Ливърпул в неделя.

Далеч от футболната суматоха в Англия и България, халфът трябва да реши как да лекува контузеното си рамо.

Един от вариантите минава през операция, която е свързана с дилема кога да се извърши интервенцията. Ако Стилиян легне под ножа по-скоро, ще се възстанови навреме за новия сезон.

Но няма да е на линия за европейската квалификация между Черна гора и България на 4 юни. Ако отложи операцията, ще играе в Подгорица, но ще закъснее за подготовката с Астън Вила.

В момента лекарите анализират направените изследвания на Стилиян и възможностите за лечение. От 8 месеца насам той 3 пъти вади рамо, за последно миналата седмица при победата с 2:1 над Арсенал.

Капитанът поддържа връзка с треньорския и медицинския щаб на националния отбор, но още не е обявил окончателно какво ще предприеме.

Заради наказание мача с Черна гора пропуска Благой Георгиев.

Селекционерът Лотар Матеус пристига в София в сряда. Тогава ще гледа финала за купата между ЦСКА и Славия, а след това ще реши на кои от 29-имата играчи в разширения състав ще разчита за Черна гора.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация