ЦСКА отстреля златните медали, Светльо Петров като Робин Худ

13:54
ЦСКА отстреля златните медали, Светльо Петров като Робин Худ
Помощник треньорът на ЦСКА Светослав Петров грабна златни медали, но не от футболното първенство, а от атрактивния първи ВИП турнир "Робин Худ" по стрелба с лък.

В "А група тази година за асистента на Милен Радуканов остана бронза, но Светльо показа в какво ще се целят "червените" следващия сезон. По-малко от седмица преди финала за купата на България срещу Славия селекцията на цесекаря пак трябваше да води финална битка срещу бял отбор.

Първото място на турнира по стрелба се решаваше между облечения в червено тим на Светослав Петров, футболния съдия Цветан Георгиев и рапъра Виктор Анчев-Мечока и "белия" отбор на министерството на спорта в състав Иван Ценов, Георги Глушков и Асен Марков. В класирането по точки хората на министър Свилен Нейков записаха 201 – най-много от всички. Но накрая заместник министърът Иван Ценов джентълменски обяви, че като организатори на турнира, той и съотборниците му ще участват извън подреждането. Така 197 точки бяха достатъчни на "червения" идеолог Светльо Петров да вземе златото и да започне да празнува, тренирайки радостни емоции и за бъдещи успехи, но не с лък, а на футбол.

На второ място със 195 точки остана отборът на депутатите в състав Иво Димов, Валентин Николов и Светлин Танчев. Трети завършиха актьорите Влади Въргала, Кофе Бабоне и Кирил Ефремов. Веднага след призовата тройка се нареди тимът на хора с увредено зрение – Иван Янев, Илинка Дилкова и Любомир Василев. Пети останаха спортистите – Любо Ганев, Георги Младенов и Марина Георгиева. Звездите стреляха по правилата за отборна надпревара на олимпийските игри – 4 серии по 2 изстрела на всеки състезател или общо 4 серии по 6 изстрела за отбор.

Специална статуетка "Аполон" – бог на танците и стрелбата с лък, получи Влади Въргала, обявен за атракция №1 на турнира. Илонка Дилкова от отбора за хора с увредено зрение взе купата "Лейди Мириан" – любимата на Робин Худ, за най-точната жена. Исполинът Любо Ганев заслужи наградата "Купидон" - стреля право в сърцето.

След края на състезателната част волейболната легенда накара инструктурите да сложат бутилка с минерална вода точно в центъра на щита, по който стреляше. И се зарече да я пробие с първата стрела. Опъна тетивата и прониза бутилката, с което спечели специалния приз. В края на турнира за звезди "Робин Худ" демонстрация направи и световният ни шампион Явор Христов, който стреля само по капачката на бутилката от минерална вода. Имаше и предложения да пусне няколко стрели по цигара, пушена от някой от участниците или по ябълка върху главата на някого. Желаещи обаче нямаше. Но няколко души предложиха да отидат да доведат тъщите си този експеримент.

Турнирът "Робин Худ" бе част от кампанията на министерството на физическото възпитание и спорта "Аз обичам спорта". "Стрелбата с лък става все по-популярна в България. Желаещите да стрелят се множат с всяка година. Опитваме се да работим с младите и вече имаме много обещаващи таланти. Последното доказателство от преди два дни е бронзовият медал на 15-годишната Добромира Данаилова от младежката европейска купа в Армения, където бе целият елит на Европа. Щастлив съм, че стрелбата с лък печели нови приятели", заяви председателят на родната федерация Даниел Павлов.

Той разкри, че България ще бъде домакин на последното голямо състезание преди олимпийските игри в Лондон догодина. През юли 2012 г. в София ще се събере елитът на стрелбата с лък за европейско гранд при. Евро купите са отворени и за участие на стрелци от други континенти, тоест най-добрите от цял свят ще направят в София последната си тренировка за своята мисия "Лондон".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация