Порто спечели Лига Европа след победа над Брага в Дъблин (видео)

23:36
Порто спечели Лига Европа след победа над Брага в Дъблин (видео)
Отборът на Порто победи Спортинг Брага във финала на турнира Лига Европа. Двубоят на стадион "Дъблин Арена" в Ирландия приключи при резултат 1:0 за "драконите".

Първата хубава атака в срещата създадоха символични гости, когато диагонален пас намери Кустодио зад защитата на Порто, а неговият удар от движение премина на на сантиметри от страничната греда на Елтон. "Драконите" отговориха с прекрасна индивидуална флангова акция от дясно на Хълк, но завършващият удар на нападателя с левия крак не бе достатъчно точен. След това пък Варела от състава на Порто пробва ефектна задна ножица, но топката премина далеч над целта. Последва спад в темпото на игра от страна и на двата отбора, а действията се пренесоха почти изцяло в средата на терена с леко игрово предимство за "драконите". Само една минута преди края на първото полувреме обаче съставът на Порто успя да открие резултата, когато отлично центриране от дясното крило на Гуарин достигна до непокрития Радамел Фалкао, а колумбийският нападател стреля неспасяемо с глава за 1:0.

С началото на втората част на мача Спортинг Брага бе изключително близко до възстановяване на равенството , след като влезлият като резерва Марсио Мосоро се озова сам срещу Елтон, но не успя да го преодолее от много чиста позиция. Като цяло първите 10-тина минути бяха изцяло за символичните гости, които играеха доста напористо и атакуваха непрестанно. Последва опит на Порто да упражни няколко минутен натиск, но без успех, а след това играта се изравни и се пренесе в средата на терена. До края на мача и в самия му край играчите на Спортинг Брага имаха инициативата, но така и е успяха да отбележат изравнително попадение и така Порто спечели трофея в турнира Лига Европа.

Видео от мача вижте ТУК!

Стартови състави:

Порто: Елтон, Перейра, Роландо, Сапунару, Отаменди, Гуарин, Моутиньо, Фернандо, Варела, Хълк, Фалкао

Брага: Артур, Родригес, Силвио, Пауало, Сезар, Гарсия, Лима, Кустодио, Виана, Вандиньo, Алан

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

skottyy
19.05.2011 12:03

според мен порто заслужиха титлата съдията беше много зле но и самият футбол не ми хареса с много грешки нямаше удари криви пасове играха дурвен футбол очаквах по добър футбол за финала на лига европа

Hriskooo
19.05.2011 10:15

За мен Брага малко или много ( както искате мислете) бяха ощетени.Сапунаро трябваше да бъде изгонен , на няколко пъти имаше игра с ръка на играчи от Порто , абе кво да говора , гледаите отново мача и се замислете !!!

luiz_lfc
19.05.2011 09:23

веско не та знам колко си гледал лига европа но е много по интересно от шл защото отборите играят по открито а в шл само и единствено барса винаги напада !

vesko_5000
19.05.2011 09:15

по глупав турнир от този няма /ШЛ си е друго *smile*

Lahm_Munchen
18.05.2011 23:49

Боли ме патката мен за ибирийските боклуци. Нормално е да се получи така. Все пак това не е Англия или Германия.

LiverpoolFen20
18.05.2011 23:43

Честито на всички фенове на Порто . Заслужено Порто спечели ,но имаше един олигофрен на терена и това бе съдията. Толкова неуверен, некоординиран съдия не съм виждал. Та той бе на поне 10 метра от всяка една ситуация. Да бяха сложили Уеб или дори Антон Генов ... Направо не мога да повярвам .

LiverpoolFen20
18.05.2011 23:25

Тоз съдия е по-тъп от този на Арсенал - Астън Вила . Недопустимо е такъв олигофрен да свири финал в ЛЕ . Мое мнение ...

LiverpoolFen20
18.05.2011 23:54

В коментар №9 съм казал мнението си за съдията. Порто са по-добрият отбор ,да ,това е факт. Порто заслужено победи ,това също е факт . Но съдията просто рулира отвсякъде . Нарушение за Брага ,той дава картон на футболист на Брага ..... Нарушение отзад на Сапунару ,картон не се вижда. Игра с ръка пред наказателното поле на Порто ... А да забравихме ,че съдията е кьорав и такива работи му отбягват от погледа ... Наистина смешно е такъв неандарталец да свири финал в ЛЕ ... Още много много мога да изброявам като грешки в този мач на съдията. Не изпитвам симпатии към някой от двата отбора ,просто гледам реално на нещата. А и това ,че Брага отстрани моя любим отбор би трябвало да накланя везните да съм в полза на Порто ,но не е така *smile* ... Айде лека от мен на всички и още един път --> Честита купа на всички фенове на Порто ...

StoyanovKST
18.05.2011 23:46

Виж сега, това , че Брага отстраниха Ливерпуул , незначи че трябва да говориш така, сякаш Порто не са по-добър отбор от Брага! През този сезон показаза че са най-добрият и заслужаващ отбор в ЛЕ!!! И според мен играха по-добре тактически и изобщо, особено 1-вото полувреме! Честита победа на Порто и нека продължават така! Страхотни са!!! *beer**beer**cup*

LiverpoolFen20
18.05.2011 23:15

Съдията си удари едно много яко рамо на Порто ... Направо на земята ги събори ...

gaitaneca
18.05.2011 22:31

абе брага не са за подценяване 6тото почнаха 6ампионска лига бяха аутсайдери но сега са на финал за лига европа може една класа на долу но пак играят във евро турнирите и на финал нямам предпочитане кой да победи кефят ме как играят порто и хъсът на брага

Jokoman
18.05.2011 22:12

Понеже никой не давва никъв шанс на Брага аз ще кажа 0-1 или 0-0 и на дуспи ще се решава *smile*

StoyanovKST
18.05.2011 21:26

Дано Порто победят! Нищо не се знае, но съм си за тях, много ме кефят и много добре играят!*beer**cup*