Рединг на "Уембли" след разгром над Кардиф

08:30
Рединг на "Уембли" след разгром над Кардиф
Рединг се разправи по безапелационен начин с Кардиф и стана втория финалист в плейофите на Чемпиъншип, след класически успех с 3:0 като гост във втория полуфинален мач.

Така "кралските поданици" си осигуриха място в заключителната среща и на 30 май ще спорят със Суонзи на "Уембли" за влизане в елита на английския футбол. Историята на Рединг през настоящия сезон без съмнение е уникална. Тимът преживяваше в средата на таблицата през по-голямата част от сезона, за да се събуди и проведе фантастичен край, помитайки всичко по пътя си. Кардиф пък трябва да съжалява за пропуснатия шанс да получи директен билет за Премиършип, след като загуби неочаквано от Мидълзбро у дома с 0:3 в заключителния кръг от редовния сезон. Сега уелсците претърпяха домакинско поражение със същия резултат, след като в първата среща на "Мадейски Стейдиъм" фиксираха нулево равенство. За снощната загуба със сигурност повлия и отсъствието на капитана на отбора Крейг Белами, който получи травма в първия мач срещу Рединг и не успя да се възстанови за реванша.

В мача на " Кардиф Сити Стейдиъм" гостите стигнаха до категоричната победа с два гола през първата част на ирландеца Шейн Лонг, вторият от дузпа и един на Джоуби МакАнъф в заключителните минути.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MartinTomov
18.05.2011 11:08

Който и от двата отбора да влезе ми се струва, че ще е просто боксова круша, Норич също. КПР имат всички шансове да се задържат в елита, а ако Уест Хем и Нотингам спечелят промоция догодина ще е перфектно.

LiverpoolFen20
18.05.2011 13:14

Не мисля ,че Рединг ще бъде боксова круша в ВЛ ... На Мадейски Стейдиъм се играе много много трудно и именно това може да ги задържи в елита стига да влязат...

goshettu
18.05.2011 09:09

предпочитам рединг пред суонзи, но който и от отборите да влезе ще е заслужено ... Белами си отиде от големия футбол.. жалко уникален футболист