Суонзи на финал за влизане в Премиършип (видео)

10:47
Суонзи на финал за влизане в Премиършип (видео)
Суонзи стана първия финалист в плейофите на Чемпиъншип, след като постигна победа с 3:1 срещу Нотингам Форест в нервен и драматичен мач-реванш. За място в елита Суонзи ще спори на "Уембли" с победителя от другия полуфинал между Кардиф и Рединг.

Гостите от Нотингам бяха по-активни в началните минути на двубоя на "Либърти Стейдиъм", пресираха постоянно съперниците си, но получиха гол във вратата си в 28-ата минута, когато Леон Бритън с прекрасен удар с левия крак от единия диагонал на наказателното поле не остави никакви шансове на противниковия вратар Лий Камп, който дори не успя да реагира. След само 5 минути "лебедите" удвоиха преднината си. Стивън Доби след индивидуална акция от границата на пеналта прониза за втори път мрежата на националния вратар на Северна Ирландия. За това попадение вина носят и трима бранители на гостите, които бяха обкръжили Доби, но нито един от тях не успя да му попречи да стреля към вратата. Първата среща на "Сити Граунд" завърши 0:0 и Форест се нуждаеха от минимум два гола, за да доведат нещата до продължения. Големият шанс за тях дойде 10 минути преди края, когато влезлия като резерва Робърт Ърншоу върна едно попадение, възползвайки се от отличен пас на Радослав Майевски. В оставащите минути атаките към вратата на Суонзи не спираха и в първите секунди от допълнителното време "червените" бяха близо до изравняване, но удар на Ърншоу срещна гредата. В последната възможна атака Лий Камп се втурна да помага на съотборниците си, но гостите загубиха топката и Дарън Пратли с впечатляващо точен изстрел от центъра на терена вкара топката в опразнената врата на Форест. Финалният сигнал ознаменува историческа победа на възпитаниците на Брендън Роджърс, които са на една победа от влизане в Премиършип.

За наставника на Нотингам Били Дейвис пък това е второ фиаско в рамките на 12 месеца. Точно преди година Блекпул надигра тима на Дейвис, отново в плейофите за място в елита на английския футбол. Финалът ще се играе на 30 май на "Уембли".


szólj hozzá: Swansea 1-0 Nottingham
szólj hozzá: Swansea 2-0 Nottingham
szólj hozzá: Swansea 2-1 Nottingham
szólj hozzá: Swansea 3-1 Nottingham

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gangsteraa
17.05.2011 22:37

*devil**angry*Сега ш*бания Рединг ще играе във ВЛ *evil*

Jurka5
17.05.2011 21:22

Плейофите за влизане в Премиършип са едни от най-добрите мачове на година в Европа.Просто страхотни мачове.Вчера гледах мача и не останах разочарован,положения,греди,драма,гол зад центъра.Всичко имаше в този мач.Днес също очаквайте голям мач,а финала ако е и уелски ще става страшно.Миналата година Блекпул и Кардиф какъв мач изиграха..

gringopro
17.05.2011 19:53

Хубав мач.
Приятно съм изненадан от Суонзи !
Мисля,че имат играчи за ПЛ.

Vitaliy
17.05.2011 14:17

все едно гледах мач от високо ниво, много добър футбол, интересно ще е да ги наблюдаваме следващата година браво на Суонзи, макар че аз бях за Нотингам имайки предвид миналото на отбора

beckham_07
17.05.2011 11:32

Гадно.Браво на Суонзи,но Нотиингам не заслужавт да са във Висшата лига !!!!!!!