Барса на 1/2-финал за Купата след ново зрелище на \"Камп Ноу\"

00:46
Барса на 1/2-финал за Купата след ново зрелище на \"Камп Ноу\"
Футболистите на Барселона сътвориха поредно зрелище за своите фенове след като победиха градския си съперник Еспаньол с 3:2 и се класираха за 1/2-финал за Купата на Краля. В първата среща не бе отбелязан гол и с общ резултат 3:2 момчетата на Пеп Гуардиола продължават напред в турнира.

Головете за домакините отбелязаха младата надежда Боян Къркич (37’, 47’) и Жерар Пике (57’). За Еспаньол точни бяха Феран Короминас (59’) и Калехон (68’).

През първото полувреме бе отбелязан само един гол, дело на Къркич, който падна след уникална грешка на вратаря на Еспаньол Кристиан. Отново Къркич удвои преднината на домакините малко след подновяването на играта. Той бе изведен от Шави и елегантно прати топката в мрежата. Жерар Пике направи преднината на Барса класическа в 57-а минута. Той засече с глава центриране на Даниел Алвеш и не остави шансове на Кристиан.

Еспаньол обаче веднага върна един гол, след като удар на Феран Короминас се рикошира в Карлес Пуйол и влетя в мрежата на Пинто. Резервата Калехон успя да направи резултата 3:2 само две минути след като се бе появил в игра, но силите на гостите стигнаха до тук.

На полуфиналите Барселона ще срещне Майорка, а първият мач е на 4 февруари на "Камп Ноу".


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

angel_hi
30.01.2009 09:53

Трудна победа на Барса,но заслужена.