Уолтър Смит: Днес е денят на играчите ми

12:35
Уолтър Смит: Днес е денят на играчите ми
Днешният мач срещу Килмарнък ще стане за Уолтър Смит последния в ролята на мениджър на Рейнджърс и 63-годишният специалист призова играчите си да бъдат максимално концентрирани, за да не провалят собствения си празник.

Преди днешния финален кръг "Джърс" изпреварват с точка главния си конкурент за титлата Селтик и победа на "Ръгби Парк" гарантира на отбора на Уолтър Смит трети пореден шампионски трофей.

Наставникът, който прекратява кариерата си след днешния двубой и във вторник се сбогува емоционално с феновете на "Айброкс" в срещата с Дънди Юнайтед, желае в последния си мач вниманието да не е насочено към него, а към играчите на терена, които могат да запишат имената си в историята. Смит сподели преди срещата с Килмарнък, че футболистите му заслужават много уважение, за това, което са направили през последната година и половина.

"Наложи им се да работят в много трудна обстановка, клубът беше обявен за продажба, контрактите им изтичаха и бъдещето им беше неясно, но през всичкото това време те си останаха истински професионалисти. Като мениджър няма как да искаш по добра група играчи. Мениджърът допринася за успеха, но него го постигат футболистите на терена. Така че, ако във вторник беше моята вечер, така днес вечерта трябва да бъде на футболистите. Те заслужават този успех и силно се надявам, че ще го постигнат. Възможно е сегашния Рейнджърс да не разполага с такива култови фигури, с каквито е пълна историята на този клуб и даже мога да си спомня как един от бившите ни играчи каза, че днешния Рейнджърс е доста посредствен отбор. Аз обаче смятам, че тези момчета заслужават огромно уважение. Ако те победят, ще спечелят трета поредна титла, а дори бившите герои на клуба не могат да се похвалят с такова постижение", отбеляза още Смит.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация