Ники Михайлов: Щастлив съм в Твенте

14:37
Ники Михайлов: Щастлив съм в Твенте
"Усещам, че ще имам голяма заслуга, ако през тази година станем отново шампиони на Холандия", сподели българският вратар на Твенте Николай Михайлов.

Равенството в неделния мач с Аякс ще бъде достатъчно за тима на българския национал да спечели титлата в Ередивизи за втора поредна година. Михайлов, който е абсолютен титуляр на вратата на Твенте през този сезон, заяви за "Goal.com":

"Не е като да съм се разхождал с тъжна физиономия по време на миналогодишните празненства за титлата. Не е толкова важно колко често играеш, защото това бе едно голямо парти за целия тим. Разбира се, чувството ще бъде съвсем различно, ако спечелим титлата през този сезон. Усещам, че ще имам голяма заслуга, ако станем шампиони".

Мишел Прюдом даде шанс на българина за сметка на Сандер Бошкер през тази кампания, а Михайлов продължи: "Бошкер се върна в клуба доста късно след Световното първенство. Аз си знаех, че ще получа шанс, защото Твенте винаги гледа в бъдещето. Сандер е вече на 40, а аз съм само на 22. Наистина давам всичко от себе си, за да запазвам суха мрежата си и спечелих трофея `Йохан Кройф`. Нещата продължават да се развиват добре за мен".

Михайлов пристигна в Твенте от Ливърпул през лятото на 2007 година, а доброто му представяне през този сезон доведе до огромен интерес към него от страна на редица тимове.

Българинът сподели още: "Има интерес към мен от отбори от по-големите първенства, но аз се чувствам добре в Твенте. Имам си договор за още две години и не искам да напускам. Прюдом ми вярва напълно и аз съм щастлив в Твенте. Това е най-важното нещо за мен. Можех да остана в Ливърпул, но щях да съм трети вратар там. Тук съм титуляр и дори играх в Шампионската лига". Българският национал призна, че е готов да заиграе един ден в Германия или Англия, но не смята, че испанската лига ще му отива. Той сподели още: "Всеки млад играч иска да направи крачка напред в кариерата си. Аз смятам, лично за себе си, че ще пасна идеално в Бундеслигата или Висшата лига на Англия. Испания е също хубаво първенство, но там се играе по-различен футбол. В Англия играят доста атакуващ футбол. Германия пък винаги е с оспорван шампионат, а стадионите са винаги пълни. Фенове са изпълнени със страст, а аз харесвам това. Завръщане в Ливърпул може да е вариант, но те все още си имат Пепе Рейна, което означава, че ще трябва да топля пейката".

Стражът каза, освен това, че Твенте няма да играе за равен срещу Аякс на "Амстердам Арена". Той добави: "Ние трябва да отидем там и да спечелим. Не знаеш какво може да се случи, ако излезеш за равен. Аякс може и да не са в най-добрата си форма, но те играят у дома и това е предимство за тях. Феновете им пък не са празнували титла от 2004 година насам и ще подкрепят любимците си на 100%. Мачът може да се развие по съвсем различен начин, но аз смятам, че имаме сили да спечелим титлата. Ние сме силни като отбор. Аякс имат по-добри индивидуалисти като Сюлеймани и Де Йонг, така че трябва да внимаваме за тях. Все пак, аз смятам, че ние можем да станем отново шампиони".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gringopro
13.05.2011 22:53

Поздравления,Ники за успеха и играта !
Продължавай в същият дух и вярвам,че скоро ще те видим в Англия !
Само внимавай с манекенките и фолкпевиците,защото виждаш какво се случва с формата на Божинов.
Слушай Прюдом,който също бе великолепен вратар.
Да си жив и здрав та да ни радваш дълго време !