Батков: Със сигурност ще продадем футболисти

17:50
Батков: Със сигурност ще продадем футболисти
Собственикът на Левски Тодор Батков даде пространно интервю след завръщането на отбора от тренировъчния си лагер в Агиа Напа (Кипър).

Какво казахте на футболистите след като се върнаха от лагера?


- Да се стягат. Да не настиват и да не прекаляват с наваксването на натрупания сексуален глад . Да се готвят за следващия лагер, защото ги чакат титла, две купи и нов опит за влизане в заветните групи на Шампионската лига. Доволен съм от отбора, в съблекалнята има настроение. Двамата нови футболисти са се адаптирали към колектива. Йовов няма какво да го мисля, той си е адаптиран. Психологически нещата са наред – няма обидени и недооценени. Имаме добър състав и сравнително добра програма. Спокоен съм и съм оптимист, че 95-годишнината ще бъде увенчана с дубъл, а защо не е и требъл.

Господин Велев заяви, че Йовов трябва да се присъедини към Левски тази седмица. Ще стане ли това факт?

- Чакаме го. Йовов винаги идва изненадващо. Принципно с него са уговорени нещата.

А с кипърския Апоел уточнили ли сте нещата?

- Това вече не е наш проблем. Очевидно той трябва да го разреши.

Ще има ли продадени футболисти на Левски до края на трансферния прозорец и кои ще бъдат те?


- Със сигурност ще има. Двама ще преотстъпим на отбор от А група. Просто не искам да обявявам кои са играчите и кой е отборът Продължават да се водят интензивни разговори за трима. Възможно е те да бъдат приключени и след затварянето на трансферния прозорец.

От Олимпиакос обадиха ли ви се за Николай Димитров?

- Засега-не.

За кои трима футболисти водите разговори за продажбата им?

- Общо взето те са налучкани от медиите. Не искам да се правя на интересен.

Може ли Рабех да си тръгне?

- По принцип всичко е възможно, но той самият предпочита да стане шампион и да вземе двете купи и тогава да си тръгне с високо вдигната глава. Но, всичко е възможно.

Какви са шансовете тези трима футболисти да напуснат клуба?

- Имаме доброто желание трансферите им да станат, но не е фатално и ако не се осъществят. В края на краищата в момента, с привличането на Йовов и преотстъпването на двама, оставаме с 25 полеви играча. Мисля, че имаме повече от нормалното количество футболисти. Освен това имаме четирима състезатели от дублиращия отбор, които показват потенциал и следва да им се даде шанс в някои официални мачове. Така, че откъм футболисти сме преосигурени.

Привличането на Коста Янев забравена тема ли е?

- На този етап – да.

Ще има ли други попълнения?

- Йовов малко ли е?

Това че, ще продадете част от акциите на Левски означава ли, че преговаряте за такова нещо?

- Не. Обявих това като една възможност. На този етап нищо не се е случило.

По принцип такава сделка важна ли е за издържането на Левски?

- Тя не е жизненоважна, защото проблем с клуба няма и не би трябвало да има дори и да остане статуквото непроменено. Така или иначе е нормално в една апостолска дейност да се привличат повече хора. Левски не се продава. Казах, че не бих отказал допълнителен спонсор. Готов съм да приема всеки, който има сърце и пари за футбол. Готов съм дори да му дам част от акциите, ако поеме и част от тежестта на издръжката на клуба.

Това значи ли, че може да са чужди фирми?

- Проблемът е, че чуждите фирми в момента са заети с кризата. Просто в последните четири месеца ситуацията се промени много сериозно от глобална бизнес гледна точка. Не знам вие доколко го усещате, но наистина положението е сериозно.

Преди време заявихте, че не се отказвате от стадион "Раковски"...

- Не се отказваме. Предполагам, че през февруари, най-късно март, ще поискаме да го вземем при тези условия. Заявявам, че няма да направя там стадион, както планирахме, защото не се връзва от никоя гледна точка. Ще направя супермодерно тренировъчно игрище със съблекални, душове... Нека това място бъде за спорт.

Какъв наем ще ви поискат?


- Ще видим. В състояние сме да го плащаме

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

debelarica1234
06.02.2009 22:37

Докато г-н Батков слага начело на голям клуб като Левски отявлен интригант и футболен инвалид като КОКАЛА не го чака нищо добро за в бъдеще ще си проличи най-вече в задаващия се пролетен дял на футболното ни първенство.

pafata
30.01.2009 13:21

Трябва ли под всяка новина за Левски да избивате комплекси?

aivano
29.01.2009 20:48

Я-а-а-а!Рабех искал да вземе 2-те купи и да стане шампион и тогава да си ходи!Вариантите са 2-или да подобри рекорда на Сър Стенли Матюс играл ако не се лъжа до 52 години или да ги вземе още тази година ако иде в ЦСКА-да не си ходи от България!А и като гледам последните събития той е избрал по-лесния вариант -да си тръгне от "Лески",но не от България!!!!!!!!!!! *party*