УЕФА ни праща допинг ченгета за ЦСКА - Славия

11:49
УЕФА ни праща допинг ченгета за ЦСКА - Славия
Сериозни проверки за допинг ще бъдат направени в последните мачове от първенствата на Европа, включително и българското, обяви УЕФА. Ще бъдат използвани специалните агенти на международната антидопингова агенция, които могат да действат и внезапно. Проверките ще бъдат направени в следващите 10 дни, онформира "24 часа".

Особено внимание ще бъде обърнато на решителни мачове, като финали за купата или плейофи за влизане или излизане от елитните групи на различните държави.

Под лупа ще бъдат проследени първенствата от Източна Европа.

Това се прави заради новите слухове, че се използват забранени вещества в края на сезона. Особено съмнителни били отбори със серия от загуби преди решителен мач, след което изненадващо възкръсват.

Финалът за купата на България между отборите на ЦСКА и Славия по принцип е заложен и в плановете на родната антидопингова комисия, която проверява редовно футболните срещи

Преди няколко дни бе създадена и дисциплинарната комисия към олимпийския ни комитет, което бе последното липсващо звено в битката срещу употребата на забранени вещества.

По принцип така е според разпоредбите на МОК, но отново могат да се намерят вратички и да стане каша в България.

Така например БФС направи арбитражен съд, който е по всички разпоредби на ФИФА, но се оказа, че противоречи на родното законодателство.

Подобен конфликт може да се реши единствено с промени на закона за спорта. В него трябва да отчете независимостта на федерациите, която е гарантирана и от документите на ЕС през последните няколко години, но у нас не се спазва.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация