Гуардиола: Най-трудната и най-сладка титла

10:22
Гуардиола: Най-трудната и най-сладка титла
Старши-треньорът на Барселона, завоювал предсрочно шампионската титла на Испания, я нарече "най-трудната и затова - най-сладка".

Каталунците си осигуриха златните медали два кръга преди края на първенството, завършвайки 1:1 с Леванте. "Спечелването на Примера Дивизон беше изключително трудно този сезон, ето защо сме много щастливи, че успяхме", заяви Пеп Гуардиола на пресконференцията след мача.

"Доминирахме през 3/4 първенството, но през последната четвърт се борехме за всеки гол, понеже формата ни спадна. В състава се понатрупа умора заради многото мачове на няколко фронта, което продължава вече 2 г. Спечелената предсрочно титла не трябва да ни главозамайва. Нуждаем се от оптимизиране на играта ни в някои зони".

Радостта си след мача не криеше и суперзвездата на Барса Лионел Меси, отбелязал до момента в шампионата 31 гола: "Извънредно много съм удовлетворен, тъй като тази титла спечелихме с много усилия. Трябваше да работим здраво, за да станем шампиони. Най-трудно ни бе срещу нашия велик съперник - Реал Мадрид. Но всичко приключи благополучно. Сега ще празнуваме!"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

drusalin
20.05.2011 22:22

Да е... всички ги видяхме как ги подпираха и на четвърт финала и на полуфинала *smile* смешници само след червени картони могат да победят . Дано на финала паднат , защото манчестър повече се трудиха през сезона и повече заслужават това отличие . Месси играе за целия им скапан отбор. Хубаво че е той найстина !