Денев: Радуканов сплоти ЦСКА

13:54
Денев: Радуканов сплоти ЦСКА
Радуканов успя да сплоти ЦСКА и отборът тръгна напред, смята легендарният футболист Георги Денев.

"Едни и същи футболисти играха при различни треньори в ЦСКА. Явно футболистите не ги харесваха. Сега с Милен Радуканов нещата са други, той успя да сплоти отбора и те започнаха да жънат успехи. Тук няма доверие към българските треньори, а това е грешно", заяви Денев.

Бившият футболист на ЦСКА разказа и интересни случки около победата на ЦСКА над Аякс, както и как е станал първият български футболист, който е заиграл в чужбина.

"Радвам се, че посветих 10 години на ЦСКА. За мен това е май-големия клуб в България. Спомням си ЦСКА и Аякс. Стадион "Васил Левски" беше пълен. Бяхме много мотивирани и заслужено спечелихме с 2:0. Това беше велик момент. Бяхме като национални герои за хората. Спомням си, че тогава взехме премии по 270 лева и ни наградиха с по един орден. Навремето политиката във футбола не беше добра. Всеки футболист около 28-29 години беше освобождаван. Това не беше редно. Така се случи и с мен, освободиха ме без никакво наказание. От ръководството ми казаха – "Играй навсякъде, само не и в Левски". Мен ме поканиха в Левски и аз приех, но в крайна сметка не ме картотекираха. Оказа се, че куп запалянковци са писали писма против това да играя в "синия" клуб. Тогава помня, че Иван Славков ми каза, че ще съм първият футболист, който ще играе в чужбина и така отидох в Гърция", каза още Гошо Денев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация