Манчестър елиминира Барса и изпрати Рийкард в Холандия

22:33
Манчестър елиминира Барса и изпрати Рийкард в Холандия
В среща реванш от 1/2-финалната фаза на Шампионската Лига един срещу друг се изправиха отборите на Манчестър Юн. и Барселона. След нулевото равенство в първия мач сега и двата отбора се нуждаеха от попадение, ако искаха да вземат участие във финала в Москва на 21-ви май.

И двата отбора от самото начало се хвърлиха в атаки без излишно изчакване, като в 5-та минута след грешка от страна на Едвин ван дер Саар топката попадна в Ето,о и камерунският национал навлезе в наказателното поле, но острото му подаване бе пресечено от защитник на домакините.

Манчестър се стремяха да задържат повече топката, но всички техни опити за атака бяха предугаждани от каталунците в зародиш. Повечето топки преминаваха през Роналдо, който бе зорко охраняван и сякаш по този начин се притъпяваше остротата в действията на "червените дяволи".

В 14-та минута халфовата линия на играещите в светло син екип футболисти от Барса допусна грешка, а от нея се възползва по възможно най-добрия начин Пол Скоулс, чиито плътен удар от средна дистанция не остави шансове на Валдес и Манчестър поведе - 1:0.

В 17-та минута Роналдо нахлу по фланга, където бе фаулирана, а при последвалото центриране се стигна до разбъркване в малкото вратарско поле, но за щастие на гостите до нов гол не се стигна.

В 18-та минута след една контраатака на Барселона топката се озова в краката на Лионел Меси и нарочения за новия Марадона футболист мина като на шега покрай двама защитници в червено преди да нанесе техничен удар, който бе спасен с вещина от холандския страж на домакините.

В 21-та минута нов рейд на португалското крило на Манчестър завърши с отличен пас към Парк, но ударът на последния премина на сантиметри от страничния стълб.

В тези минути играта на Барселона видимо се влоши, което даде шанс за Манчестър да вземе изцяло инициативата в свои ръце.

В 28-та минута пред Манчестър се откри поредна голова възможност, която бе предотвратена по чудо от испанците.

В 33-та минута след акция подета от Иниеста топката достигна в един момент до Деко, който стреля без да се забави, но изстрелът му премина над гредата.  Тази изява бе една от редките за португалският  халф, който бе сред длъжниците до момента.

Отново Деко в 35-та минута нанесе силен удар по земята, но до гол отново не се стигна. Минута по-късно Ван дер Саар се намеси не особено успешно при една центрирана топка пред собствената му врата, но за негов късмет на близо нямаше футболист на Барселона.

Барселона започнаха да атакуват по-смело, а Манчестър изчакваха своя миг и в 40-та минута Нани се оказа на стрелкова позиция, но ударът му с глава премина покрай вратата пазена от Валдес.

В даденото от съдията едноминутно продължение Барселона не успя да се възползва от изпълнението на ъглов удар и така при 1:0 за домакините двата отбора се оттеглиха в 15 минутна почивка.

Второто полувреме започна с очакван натиск за Барселона, но Манчестър бе отборът, който имаше по-добрите положения за гол. 

За разлика от първата среща Роналдо този път не спря да тормози защитата на Барса и това се оказваше до момента печелившата карта за Сър Алекс. Отлично в предни позиции му партнираше и  Тевез, като двамата организираха неразгадаеми за каталунската защита комбинации дейно подпомагани от своите съотборници.

В рамките само на няколко секунди и пред двата отбора се откри шанс за гол, но първо Деко, а след него и Нани не съумяха да намерят рамката на противниковата врата.

В 60-та минута игралият повече от добре Иниеста напусна терена заменен от Анри, като с този си ход Рийкард искаше да засили атакуващата мощ. Именно холандския специалист бе сред най-дискутираните личности преди двубоя с оглед неговото бъдеще в испанския гранд.

В 63-та минута  Меси напредна централно към подстъпите на Едвин ван дер Саар, но бе съборен от пресрещналия го Майкъл Карик. Дистанцията от 32 метра не попречи на Деко да опита точността на своя удар и трябва да се признае, че този негов ход не бе далеч от успеха.

В 71-та минута Ето\'о отстъпи мястото си на Боян Къркич. Камерунският нападател определено нямаше вечер и не успя да помогне с нищо на своя отбор.

От своя страна Сър Алекс Фъргюсън извърши две смени едновременно, като на мястото на Нани и голмайстора Пол Скоулс в игра влязоха Райън Гигс и Дарън Флетчър.

В 78-та минута след изпълнение на корнер Анри имаше отлична възможност да изравни резултата, но ударът му с глава бе точно в средата на вратата и Ван дер Саар не срещна затруднения с предотвратяването на гола.

В последните 10 минути от двубоя играчите на Барса тръгнаха изцяло с мисъл за атаката, но както и в първата среща, така и сега не успяваха да достигнат до чисто голово положение. От своя страна Манчестър задържаше умело топката печелейки ценно време.

В даденото 3 минутно продължение събитията се водеха в средата на терена, а краят донесе радост по трибуните и много мъка в Испания. След един трагичен сезон във вътрешния шампионат, Барселона напусна с наведена глава и Шампионската Лига.

Манчестър от своя страна продължава да преследва дубъл през настоящия сезон, като тимът оглавява Премиер лигата два кръга преди края, а утре ще разбере и своя противник във финала на най-комерсиалния турнир в Европа.





Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DaNkO_7988
30.04.2008 03:16

Несъм съгласен с теб.В първия мач,Манчестър играеха за равен и го постигнаха,а сега,втория мач преди да вкарат гола и десеттина минути след това играеха по добре от Барса и създаваха положения,но после вместо да търсят второ попадения те се прибраха в отбрана и разчитаха повече на контра атаки,но даже и по този начин пак създаваха повече положения от Барса,който владееха повече топката,но стигнаха ли до наказателното поле на Манчестър я губеха.
Много хора критикуват играта на Манчестър,но мисля че САФ вече разбра че само с красив и атакуващ футбол нестава.Ето напраимер миналата година Манчестър играха мн хубав футбол,вкарваха голове,но накрая отпаднаха.Този сезон съштото е и с Арсенал.Апък и като се има впредвид борбата на два фронта,умората на играчите и контузиите на някой основни футболисти,мисля че тази игра е оправдана.

MB_KrisS
30.04.2008 01:23

По принцип мразя Барса, но трябва да им призная, че играха доста по-добре, ама само един Меси не стига.

П.С: Много яка снимка

RickarD
30.04.2008 00:22

от някой лимонада от други газирана вода .... *tongue*

BoBi_Levskara
29.04.2008 23:45

ЕВАЛА НАПРЕЕД САМО ЮНАЙТЕД ФИНАААААЛ GLORY GLORY MAN UNITED !!!

gosho0o0
29.04.2008 23:41

пха тоя Скоус, че го черпим 1 лимонада ако го видя ..