В Берое: Предстои ни тежък двубой с Академик

14:27
В Берое: Предстои ни тежък двубой с Академик
Днес от 12:30 ч. в зала "Фоайе" се проведе традиционната пресконференция на ПФК Берое. Пред медиите застана помощник-треньорът Ивко Ганчев. Той говори основно за предстоящия мач в неделя срещу Академик София. По традиция ви предлагаме пълна стенограма на пресконференцията:

"Днес е един запомнящ се ден за пресконференция, една година след спечелването на Купата на България. Но това вече е история, както е история и мача с Локомотив (Пд). Смятам, че в този сгъстен цикъл няма какво толкова много да се казва. Успяхме да победим преди няколко дни отбора на Локомотив, който според треньорското ръководство и много специалисти е един стойностен отбор. В крайна сметка всичко това е минало и история. В неделя ни предстои нов тежък двубой, сблъсък срещу отбора на Академик. В последните ни мачове навън гостуваме на отбори, които се борят за своето спасяване и оставане в елита, като започнем от Монтана, Калиакра, Пирин, а сега и Академик. Всички виждате, че всеки един от тези отбори игра на кръв срещу нас. Смятам, че един такъв двубой ни чака и в неделя. Академик е отбор, съставен от чужденци и българи. Ще се опитат с всичко да постигнат победа срещу нас, за да могат да се спасят. Да се надяваме, че футболистите на Берое и всеки един от тях, който влезе в неделя да покаже най-доброто от себе си и да успеем да зарадваме нашата публика и общественост и с три точки на чужд терен през втория полусезон - това, което не сме правили досега. Също така, да не се получава разлика от четвъртото място, за което доста отбори се борят. Да се надяваме, че ще останем в борбата след двубоя с Академик. Срещу Локомотив Ямуков получи контузия, която със сигурност го изважда за неделя и вече ще трябва да се види дали ще може да е на линия за ЦСКА. Това, което ни каза като информация лекарският щаб е, че Ямуков има едно разтежение и лек кръвоизлив. За съжаление няма да можем да го използваме. Всички знаете трайно контузените – Дидо Генчев, Слави Жеков, Здравко Илиев. Това са хората, които със сигурност отпадат. Да се надяваме, че в оставащите три дни няма да имаме други проблеми и ще излезем с най-доброто срещу Академик”, заяви в началото Ивко Ганчев.

"Знаем, че стилът на Академик е да играят доста по-затворено, независимо от резултата. През първия полусезон, когато им домакинствахме, видяхте, че след като им поведохме, те не промениха стила си на игра. Имаме го това нещо в предвид. Все пак им трябват точки, като се има в предвид, че борбата за оцеляване е доста жестока в дъното. Така че би трябвало да не играят чак толкова затворено. Миналия път имахме притеснение, че съдията е бил от Петрич ли, къде беше… Не трябва да имаме такива притеснения. Виждате, че когато решат, съдиите определено се справят. Когато искат да се противопоставят против някой отбор, винаги намират начини. Не е нужно преди двубоя да обръщаме внимание на съдиите и всякакви други странични фактори. Нашето внимание е изцяло насочено към двубоя на терена, не към странични фактори", допълни асистентът на Илиан Илиев.

" Берое играе единствено за себе си, казвам ти го директно. Няма никакви допълнителни стимули. Определено трудно се играе навън. Всеки един от отборите в дъното се бори с всякакви средства за оцеляването си. Донякъде зарядът не е еднакъв за двата отбора. Това малко или много оказва влияние. В крайна сметка, ако един отбор иска да върви напред, трябва да умее да побежда навън и у дома всякакви отбори, било отбори, които се борят за лидерски позиции, било отбори, които се борят за оставане в групата", каза още бившият вратар на старозагорци.

"Имаме такива индикации, че Ваня Джаферович ще влезне до края на сезона. Не се знае, може още в този двубой да попадне в групата. Имаме такива намерения, но имаме днес следобед тренировка, утре сутринта също и чак тогава се определя групата. Така че има достатъчно време да видим. Имайте в предвид, че причината, поради която може да попадне, е наказанието на Мирослав Енчев. Той също няма да може да вземе участие, защото в двубоя на юношите с Пирин е получил червен картон. Това наказание важи и за първия отбор. Това, което имаме като информация е, че Виктор Софрониев не е бил виновен. Противоречива е информацията, която излиза от местните журналисти и това, което имаме ние като информация. Доколкото разбрахме, той дори се е опитал да защити треньора Тодор Станев, защото е имало повече реплики и обиди към него. Това е подбудило и реакцията на Софрониев да защити треньора като по-опитен футболист. Така че не виждам някаква причина поне на този етап да бъде наказан от ръководството на тима. В събота ще тренираме в София, по-всяка вероятност на НСА", завърши Ганчев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация