Брага излъга Бенфика и се класира за финала в Лига Европа

23:59
Брага излъга Бенфика и се класира за финала в Лига Европа
Спортинг Брага победи Бенфика с 1:0 в полуфинален мач-реванш между двата тима от Лига Европа и се класира за финала в турнира.

Домакините бяха по-активният тим в първите минути и Лима в 11-а имаше добра възможност да открие, но пропусна. Гостите отговориха с опасен удар на Мартинс от фаул. В 19-а минута настоятелността на Брага даде резултат и Кустодио с глава засече чудесно центриране отляво за 1:0. Попадението стресна Бенфика, но Савиола и компания не успяха да натиснат масирано. Гостите създадоха няколко разбърквания пред Артур, но не и до чисто голово положение. Едва в 41-а минута след отлична комбинация оставеният непокрит Савиола стреля от около 11 метра. Топката обаче срещна гредата.

През втората част мачът се развиваше почти изцяло на една врата – Бенфика атакуваше, а Брага бранеше крехкия си аванс. Натискът на гостите бе сериозен, сериозни бяха и пропуските. Коентрао и на два пъти Савиола имаха чудесни възможности да изравнят резултата. Защитата на домакините издъхваше, но футболистите на Бенфика така и не намираха път към вратата на Брага. След 80-а минута домакините предприеха най-разумната тактика – изнесоха играта в по-предни позиции и на свой ред не успяха на два пъти да решат срещата с второ попадение. В самия край на срещата Брага оцеля, след като техен футболист изчисти топката от гол линията. Въпреки пет минутното продължение, Бенфика не успя да избегне поражението и отпадна от турнира.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

spoke_1912
06.05.2011 09:39

Тъпите Порто ми осраха фиша!

Pechenqgata
06.05.2011 12:51

то май ти си тъп да пуснеш за Порто ххахахахах

Fabregas_boy
06.05.2011 11:54

Сигурно целия отбор на Порто,заедно с щаба са ти опряли пистолет в главата и са ти казали да го пуснеш за тях,та те да са ти виновни.*joking* Мен ми е чудно как пи положение,че Виляреал са домакини и Порто са били с 5-1 и почти са се класирали си пуснал за португалците.*confused*

charpaka
06.05.2011 02:38

Имам приятелче от Лисабон, който е голям фен на Бенфика и за жалост не успяха да победят, но тряба да се отдаде заслуженото на момчетата, треньора и спортно-техническия щаб на този симпатичен отбор, който от 3 години насам е преобразен. Вършеят наред особенно на собствен терен. Евала това е магията на футбола искам да гледам все повече такива мачове и по-специално финали с не толкова претенциозни отбори. Така се развива футбола, а не просто 4-5 отбора от Англия и Испания да си подават топката. Браво на Португалският футбол показват ненормално израстване !

Slayer
06.05.2011 00:58

Брага са нещо като Бирмингам в Англия. Нищо особено в игрови план, но просто чепат отбор, който може да те изненада неприятно!

ceco26
06.05.2011 00:12

Абе тия мишоци Брага взех да ги мразя. Толкоз мазно да бият в мачовете...то Моу, дето толкоз го критикуват, поне бие с повече голове... Айде дано Порто ги съсите с 5:0 на финала.

LiverpoolFen20
06.05.2011 00:04

Жалко за Бенфика . Страхотен сезон направиха в ШЛ и Ле ... Но в крепостта на Брага трудно може да се вкара гол ... Жалко ,наистина.