Рашидов: Имаше и тъга в Иван Славков

15:50
Рашидов: Имаше и тъга в Иван Славков
Имаше и тъга в него. Всеки човек е и тъжен, и весел, сподели за покойния Иван Славков министърът на културата Вежди Рашидоw.

Бившият бос на БФС и БОК почина преди няколко дни от белодробни проблеми, а днес на поклонението пред тленните му останки в Националния стадион "Васил Левски" дойдоха хиляди хора. Независимо че Батето постоянно бе виждан усмихнат, Рашидов разкри, че това не е било точно така.

"Имаше и тъга в него. Всеки човек е и тъжен, и весел. Той владееше една материя - иронията му бе защитен щит срещу това, което бе против него. Последният чешит, един от последните. Карали сме се и сме дискутирали с Иван. Бяхме добри приятели", сподели министърът на културата.

Бившият му колега в спортното министерство - Васил Иванов - Лучано, пък добави: "Той ме научи да бъда коректен към хората и да уважавам приятелите си. Видях го в последния му ден. Не искам да коментирам какво ми каза. Той просто ми беше брат".

Певицата Йорданка Христова също не остана назад с похвалите си към Славков: "Най-свободният дух си отиде. Нека хората вземат пример от него и да гледат на живота, както гледаше той".

Темпераментният треньор на баскетболния Левски Тити Папазов пък трудно намираше думи, за да изрази тъгата си и се разплака на излизане от стадиона. "Какво да ви кажа, виждате каква е оценката на неговия живот. Господ плаче, че си заминава", заяви той по повод на дъжда, който се излива над София днес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари