Петков и Вуцов: Славков направи много за спорта

14:25
Петков и Вуцов: Славков направи много за спорта
Иван Славков направи много за спорта у нас, споделиха бившият вътрешен министър Румен Петков и легендата на българския футбол Иван Вуцов.

Днес се състоя поклонението пред тленните останки на Батето, който почина преди няколко дни на 70-годишна възраст. Хиляди уважиха паметта му и го изпратиха за последно в Националния стадион "Васил Левски".

"Където и да е сега, не му е скучно. Не знам някога на кого е бил неудобен. Бе прям, много истински. Никога не си е позволявал да влиза в общоприемливи рамки. Това го правеше нееднозначно приет и екзотичен в някаква степен, но го правеше и истински. Аз мисля, че ще остане като човек, който направи много за спорта", сподели Петков.

"Всичко се знае и не се знае за него. Човек с неизчерпаема енергия и дух. Не знам какво не е казано за него. Имаше голямо сърце, това сърце спря да бие. Можеше да поживее още малко. Хора има много, но човеци малко. Той е човек. Това нещо, което е направил и за културата, и за спорта, е много. Трябва да му подражаваме за това, че бе голям човек", добави пък Вуцов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация