Манчестър Юн. и Барселона в битка за Москва

17:14
Манчестър Юн. и Барселона в битка за Москва
Манчестър Юнайтед посреща Барселона във втория двубой от полуфиналите в Шампионската Лига след нулево равенство преди седмица на "Камп Ноу".

Спадът във формата на Юнайтед съвпадна с най-важния период за тях, навлизайки във финалната фаза в защита на титлата в Англия и в борбата за трофея от Шампионската Лига.

Играчите на Манчестър определено трябва да са си взели поука след неделната загуба от Челси, за да не повторят грешките и в днешния мач, което би им коствало участието на финала в Москва.

Докато "червените дяволи" все още се намират на пътя на борбата за два трофея, не трябва да забравят, че в първия мач на "Камп Ноу" бяха категорични надиграни. Това неизменно ще тежи на мислите на Сър Алекс и неговите футболисти.

Обезпокояващата новина в лагера на англичаните идва от контузиите на Рууни и Видич, като и двамата пропуснаха тренировката в понеделник и вторник сутрин.

Рууни получи удар в бедрото, преди да отбележи изравнителния гол на "Стамфорд Бридж", докато Видич претърпя лицево нараняване.

Група от 4 мъже, обхващаща Рио Фърдинанд, Оуен Харгрийвс, Майкъл Карик и Уес Браун тренираха отделно от останалите от отбора в началото на тренировката.

Юнайтед, който се надява да спечели място на финала в Москва, ще разчита на Рууни да се възстанови. Английският нападател увеличи своите попадания на 18 за сезона срещу Челси.

Сръбският централен защитник Видич, който пропусна първият мач, заради стомашна инфекция, игра само 8 минути от двубоя срещу "сините". Той бе изнесен на носилка, след като получи коляно в лицето си, последвано от свада с Дидие Дрогба.

Дарън Флетчър се надява да запази своето място в отбора, след като се завърна от травма в коляното в битката с отбора на Аврам Грант.

Барселона ще разчита на своя капитан Карлес Пуйол за мача, след като той изтърпя своето временно отстраняване. Рафаел Маркес обаче, ще пропусне срещата поради наказание.


Габи Милто, Андрес Иниеста, Лионел Меси, Шави и Самуел Ето’о ще излязат на терена след почивка през уикенда дадена им от Франк Рийкард.


Разширеният списък с играчи на двата отбора:

Манчестър Юнайтед: Ван дер Саар, Гари Невил, Уес Браун, Рио Фърдинанд, Неманя Видич, Силвестър, Патрис Евра, Джон О\'Шей, Кристиано Роналдо, Пол Скоулс, Андерсон, Харгрийвс, Карик, Гигс, Парк, Флетчър, Рууни, Тевес, Кушчак, Пике, Уелбек.

Барселона: Валдес, Пинто, Пуьол, Тюрам, Милито, Силвиньо, Абидал, Дзамброта, Деко, ЯЯ Туре, Гудьонсен, Едмилсон, Шави, Иниеста, Боян Къркич, Ето\'о, Меси, Анри.

Ключов играч от Манчестър Юнайтед: Едвин ван дер Сар

Преди първата среща в Испания погледите на всички бяха фокусирани върху Кристиано Роналдо предвид неговата форма. Пропуска му от бялата точка, както и пълното му обезличаване в срещата обаче не позволиха на Манчестър да си осигури комфортна преднина. В навечерието на днешната среща се очаква домакините да бъдат далеч по отворени в търсене на попадение, което от своя страна ще позволи на нападателите на Барселона да изригнат. Това ще създаде доста главоболия за защитата пред холандския страж, както и за сами него. Ето защо именно Едвин ван дер Саар се очертава като ключа към успеха на своя отбор.

Ключов играч от Барселона: Тиери Анри

Въпреки, че все още се бори с контузията си и при все, че е далеч от онази форма, в която сме свикнали да го виждаме, Анри си остава изключително опасен нападател и това той демонстрира в последните десет минути от първата среща между двата гранда. Очакванията са той да играе в по-голямата част от срещата довечера, което вещае сериозни проблеми за отбраната на "червените дяволи".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация