Хари и Карло: Нужно е въвеждането на технологии

11:27
Хари и Карло: Нужно е въвеждането на технологии
Наставникът на Тотнъм Хари Реднап призова да се въведат съвременни технологии за фиксиране на головете, след загубата на "шпорите" с 2:1 от Челси на "Стамфорд Бридж".

Карло Анчелоти се оказа напълно солидарен със своя колега, въпреки че скандалните съдийски отсъждания този път облагодетелстваха неговия отбор.

При първия гол за "сините" бразилският вратар на Тотнъм Еурелио Гомес допусна непростима грешка, пропускайки топката между краката си. Все пак той успя да реагира и изкара кълбото от вратата си, като не му даде да пресече напълно голлинията. Главият арбитър Андре Маринър след консултация със страничния рефер призна попадението, а с това лошия ден за "шпорите" не свърши - в 89-ата минута влезлия като резерва Саломон Калу от положение на засада вкара победния гол за Челси.

"В първия случай топката не пресече голлинията, а при втория имаше засада. Наистина е много сложно да видиш ситуацията от неговата позиция. Необходима е технология. Ще отнеме пет секунди да видиш ситуацията и да кажеш: "Да, това е гол", или "Не, няма гол". Решението ще бъде често и играта ще продължи. Не разбирам защо всичките тези години бистрим тези въпроси и досега нямаме технологии", отбеляза Реднап.

"За съжаление реферите не разполагат с телевизор и мисля, че технология ще бъде добър отговор. Днес на съдиите им се наложи да вземат сложно решение", подкрепи го Анчелоти.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Notlike
01.05.2011 14:55

Трябва да имат право само на 2 спирания по време на мач. Така няма да се наруши балансът и да се правят редовни прекъсвания. Освен това тези спирания ще са само за дузпа, гол от засада или червен картон, поне така мисля. Иначе латинските отбори и испанските цигани ще си правят постоянно игрички по тоя начин...

mafiota83
01.05.2011 12:55

Нали се сещате, че ако вкарат техника в отсъждането на съдиите както е при тениса, ще изгубят контрола върху съдиите, който упражняват от УЕФА, а от там и контрола кой ще е крайния победител в мача. Нали се сещате, че ако Ботев Пловдив бие Барселона и Барса отпадне от такова положение, колко пари ще изгуби УЕФА от реклама и ТВ права, а от там и самата Барса. Технологии няма да има в близките години, а съдиите по мачовете ще ги направят 7 и по един за всяка голлиния да има, за да могат да се манипулират

tenebrum
01.05.2011 12:48

не бе хора има и друг начин,горе в ложата има един съдия който гледа камерите,долу съдията е със слушалка и когато има спорно положение ако долу съдията не е сигурен ония отгоре му казва и работата става за секунди

vik0_92_
01.05.2011 13:02

Приятел има логика в мислите ти но пропуска6 1 факт ако това стане ма4а няма да е 90 + ... мин. А ще стане пове4е за6тото ако при всяко спорно положение се 4ака повторение 6те стане много сложно! *referee* Поздрави от Манчестьр Юнайтед *thumb_up*

tothotspur1
01.05.2011 12:47

Трябва да се измисли система за наблюдение която безупречно да пoказва кога е гол и кога не все пак в този спорт се разиграват толкова много пари че свят ще ти се завие. Може би това до някъде обяснява защо още не се е въвела такава техника.

RedDevils1902
01.05.2011 12:25

Абе трябва да сложат камери на линията на вратата, които да следят за голове! И да се включи гледането на повторения от съдията! Щото някой ден може да е на финал за ШЛ и.... си представете какво ще бъде!

DuFkaTa
01.05.2011 12:22

За технология на гол линията да, обаче за засадите НЕ. То в мачовете на Юнайтед примерно, Ернадез има около 3-4 спорни засади, които са мн тънки, секи път ли ще ходи съдята до камерата??

mitkoo401
01.05.2011 12:17

Всеки отбор който загуби обвинява съдията
Абез съдий
КОГО

mitkoo401
01.05.2011 12:08

Тогава съдийте стават излишни
Моу ще иска на всяка спорна ситуация арбитраж
На Левски няма да свирят толкова дузпи
И футбола ще стане безинтересен
Ще гледаме само повторения

Fabregas_boy
01.05.2011 12:11

И като ощетят отбора ти няма да ти е кофти сума ти време,нали*joking*