Левски и Сливен цял сезон не са вкарвали от пряк свободен в "А" група

10:19
Левски и Сливен цял сезон не са вкарвали от пряк свободен в "А" група
Надали тази вечер зрителите на стадион "Георги Аспарухов" ще видят гол директно от пряк свободен удар. Причината е, че досега Сливен и Левски не са реализирали по този начин в "А" група.

Иначе "сините" са доста добри при вкарването от статични положения. Имат 15 попадения след такава ситуация, а "войводите" са пуснали 12, което е сериозна предпоставка възпитаниците на Ясен Петров да се разпишат точно така.

Иначе на "Герена" среща ще си дадат най-добрата атака в елита, тази на столичани ( Левски има в актива си 45 попадения) и най-слабото нападение при гостуване – това на Сливен (отборът е вкарал едва 4 гола при визитите си). За сметка на това "войводите" обаче могат да се похвалят с най-резултатната защита. Бранителите на тима са вкарали 5 гола в "А" група.

Гостите са и най-коректният тим в елита. Играчите са нарушили правилата 361 пъти. Доста футболисти в Левски пък могат да запишат юбилейни двубои. Йордан Милиев е пред мач номер 70 за "сините" във всички турнири, Иво Иванов пред номер 30, а Владимир Гаджев пред номер 50 за Левски в "А" група.

Стефан Станчев може да запише 20-а си среща в елита. Любопитното е, че вратарят на гостите Евгени Караманов вече веднъж е опазвал мрежата си суха срещу "сините" при успеха с 1:0 на 6 декември 2009 година.

Сливен вече пропусна шансовете си в мачовете с Черноморец, Видима и Черно море, затова сега ще гони дивото срещу грандовете Левски и Литекс, на които гостува последователно, а след това и срещу Славия у дома.

Срещу далеч по-опитните домакини "войводите" няма почти никакви аргументи. Освен игрови, проблемите пред наставника Димчо Ненов този път са и кадрови. Халфът Дилян Колев пропуска мача заради наказание, а Милен Митев е аут заради травма.

Халфовата линия може да олекне съвсем, ако от строя излезе и Стоян Стефанов, който се оплаква от болки в бедрото. Очаква се той да играе на инжекции. За София няма да пътува и нападателят Димо Бакалов.

Нападателят на Левски Гара Дембеле обаче ще се завърне на върха на атаката, след като пропусна двубоите с Черно море (1:0) и Берое (3:2). Целта пред звездата на сините е да се отпуши срещу голобрадите войводи от Сливен и с няколко парцала във вратата им да си пооправи статистиката и отново да започне да вдига цената си.

През есента френската звезда нямаше спирка и в 12 мача в "А" група отбеляза 16 гола. През пролетта обаче коефициентът му на полезно действие намаля сериозно и той се е разписал едва два пъти в пет двубоя. Това предизвика критиките на спортния директор Георги Иванов към стрелеца.

Собственикът Тодор Батков пък си пожела Гара да се отпуши, за да може да го продаде за добри пари след края на сезона. Единствената дилема пред Ясен Петров и Георги Иванов за двубоя със слабака Сливен е кой да атакува по фланговете.

Най-вероятно те ще се доверят на Исмаил Иса и Христо Йовов. Бекове срещу воеводите ще бъдат Стефан Станчев и Веселин Минев, а в средата на халфовата линия ще си партнират Владимир Гаджев и Даниел Димов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация