Хю Далас става координатор на Съдийската комисия

17:06
Хю Далас става координатор на Съдийската комисия
Бившият шотландски съдия Хю Далас е кандидат №1 за поста координатор на Съдийската комисия на БФС. Той пристигна днес в София на преговори с президента на футболната ни централа  Борислав Михайлов.

Идеята е на шефа на БФС и той я сподели веднага след като беше избран за член на Изпълкома на УЕФА. "Явно Хю Далас е много сериозен в намеренията си, след като е отказал назначение от УЕФА да бъде съдийски наблюдател на супердербито Реал Мадрид - Барселона в Шампионската лига, за да дойде в София на преговори с Борислав Михайлов.

Далас е разпитал за квалификацията на нашите съдии и начина, по който те я придобиват. Същото се отнася и за съдийските наблюдатели. Прегледал е списъка с българските главни съдии и асистенти, които ръководят мачовете в професионалния футбол", коментира за БТА пресаташето на футболната ни централа Павел Колев.

До миналата година 53-годишният Хю Далас беше отговорник за развитието на реферите в Шотландия. Ако той приеме предложението на БФС, назначението му ще влезе в сила от следващото първенство. Най-голямото постижение в съдийската кариера на Далас е ръководеният от него финал за Купата на УЕФА през 1999 г. между Парма (Италия) и Олимпик (Марсилия), завършил 3:0. Шотландецът има и две участия на световно първенство – 1998 и 2002 г. На финала през 2002 г. в Йокохама, когато Бразилия победи Германия с 2:0, той е четвърти съдия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация