Третата среща за стадионите - в дома на премиера

09:38
Третата среща за стадионите - в дома на премиера
Точно преди Великден се е провела трета среща между министър-председателя на България Бойко Борисов и босовете на четирите столични клуба по повод стадионите в София, научи "24 часа".

За целта Тодор Батков ( Левски), Димитър Борисов ( ЦСКА), Николай Гигов ( Локомотив София) и Венцеслав Стефанов ( Славия) са пристигнали в дома на премиера в Банкя. За обсъждането на вариантите за подпомагане на футболните клубове са присъствали и председателката на Народното събрание Цецка Цачева и кметът на София Йорданка Фандъкова.

На 7 април босовете на софийските клубове се събраха, за да уточнят исканията си към държавата, за което единствен "24 часа' написа. Последваха две срещу с министър-председателя Борисов, на които футболните началници са изложили исканията си за подпомагане на окаяната база. Отделно те призовали за отделяне на средства и за детско-юношеския футбол.

При разговорите е отпаднала идеята на мястото на стадион "Локомотив" в столичния квартал Надежда да бъде изграден национален такъв. В сила е останал вариантът с разполагането му в района на летището.

На последната преди Великден била уточнявана схемата, по която да бъдат разпределени средствата за стадионите "Георги Аспарухов", "Българска армия", "Локомотив" и "Славия".

След разговорите с премиера в клубовете е останала увереност, че призивите им за помощ са чути и в близко бъдеще може да се стигне до тяхното осъществяване.

Днес на специална пресконференция босовете на Левски, ЦСКА, Локомотив София и Славия ще разкрият подробности около предложенията им към Борисов и вариантите за тяхното осъществяване.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация