Илиев: Не заслужавахме да загубим от Левски

20:33
Илиев: Не заслужавахме да загубим от Левски
Треньорът на Берое Илиан Илиев и изпълнителният директор Васил Драголов смятат, че загубата на Берое от Левски с 3:2 е незаслужена.

"Малко повече дойдоха емоциите след този мач. Не трябваше да го губим, но допуснахме тези две центрирания да застанем по този начин и да ни отбележат голове. От това не съм доволен. Иначе футболисти излязоха да се надиграват с Левски и донякъде успяха. Можеше с повече самочувствие да завършим някои ситуации. Имахме много положения, особено второто полувреме. Не ни стигнаха силите. Създадохме ситуации, играха, бориха се, пресирахме в тяхната половина. Това е нещо, което преди години срещу Левски и т.н. грандове не сме правили. Трябва да продължим по този начин. Трябва на 2-3 места да се подсилим с футболисти, които в тези моменти няма да се огънат и няма да им попречи психиката. Доволен съм от момчетата. Неприятното е че загубихме мач, който според играта не трябваше да губим. Не заслужавахме да загубим, но е факт. След 2:2 имахме едно положение на Влади Златинов до гредата не можахме да завършим. Пак казвам при 2:2 не може да допуснем такъв гол. Добре изиграна ситуация, но можеше по друг начин да подходим.", сподели Илиев в експозето си в пресконференцията след мача.

"Остават поуките от тези мачове. Миналата година загубихме с 1:3. Нямахме тази острата в атаката. Трябва да коригираме играта в защитата. След като играем атакуващо. Превключването от атака в защита - там трябваше да сме малко по-активни", каза още Илиев.

"Не мисля, че е решаващо 10 минути преди края. Неприятно е да допускаш голове. След като е било 10 минути преди края, не погледнах времето, значи можеше да търсим още ситуации. След изравняването имахме 1-2 остри ситуации. В останалото време се прекъсваше играта. Неприятно е ако ти вкарат в последната минута и не успееш да отрагираш", допълни той.

"Ние не сме търсили зона Европа. Вие попитахте Ясен Петров дали ще се борят за шампионското място. Към нас почти същия въпрос. Не е било за цел. Ще продължим да играем. Отиваме на тежък мач с Пирин. Знаете, че те се борят за оставане в групата. Ще се опитаме да играем както днес го направихме. Съжалявам, че дадохме всичко, а не можахме да зарадваме хората на празника", каза треньор номер 1 в България.

"Надявам се тези мачове младите да ги учат. Тодор Христов и Стефан Велев няма какво да им коментирам представянето в мача. Милен Танев започна малко по-колебливо. Не издържа в ритъма на мача, поиска смяна. Трябва да се научат и да видят, че дори срещу Левски трябва да играят като равен с равен", допълни варненецът.

"Защитата бяхме преценили да е така. Имаше и друг вариант, но предпочетохме този. Главно заради центриранията от статични положения малко да вдигнем ръста. Животът е твърде кратък, за да се самосъжаляваме. Трябва да се учим от грешките", завърши той.

"С Локомотив София имаше напрежение. Днес не видях такова. Почнахме добре. При първата атака ни вкараха гол. Продължихме да търсим гола, изравнихме два пъти. Не е лесно да се върнеш два пъти в мача. Не беше толкова напрежение. В някои ситуации чак се схващахме пред гола, че можем и да ги победим. Дали сме далеч или близо до Европа в един мач винаги може да има някакво напрежение. Днес не го видях - напротив. Играха така освободено както аз винаги искам да играят", каза още Илиев.

Изпълнителният директор Васил Драголов обобщи мача така: "Отборът игра добре. Не заслужавахме да загубим този мач. Животът продължава. Отиваме в Благоевград. Дано там победим. Вярно е че ни трябват двама-трима класни футболисти, които да правят разликата. Така както при Левски има Дарко Тасевски, Гара Дембеле и други футболисти", допълни Драголов.

"Ще успеем да задържим отбора. Нищо не се е случило. Всеки мач носи три точки. Днес загубихме. Надяваме се в другите мачове да играем също така добре и да побеждаваме", каза още шефът в Берое.

"Съдиите не искам да ги коментирам. Дано да са грешки, а не тенденциозно свирене. Всеки може да сгреши. Само да не е с умисъл", завърши Драголов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация