Призовават Боби Михайлов на разпит в парламента

09:12
Призовават Боби Михайлов на разпит в парламента
Боби Михайлов да се яви веднага в парламента и да каже какви са ги вършиш в мача с Естония - това нареди вчера шефът на комисията по спорта Огнян Стоичков. Според него докато ФИФА анулира резултата 2:2 и разследва мача за корупция и черно тото, от БФС се опитват да потулят скандала.

Стоичков веднъж вече е изискал обяснение от БФС, съобщи самият той. Написали му три реда и половина. В тях излъгали, че няма проблем. След решението на ФИФА да анулира равенството в Анта-лия Стоичков ще иска отново отговор от Боби Михайлов. Той пита още какво точно БФС е докладвал във ФИФА за мача, чийто резултат беше манипулиран с четирите дузпи. Според него решението на световната централа в Цюрих опетнява България като футболна страна. От БФС пък съобщиха, че не са звънили във ФИФА и не знаят нищо.

България търпи удари върху своя международен престиж, решението е свързано и с отмяна на точки” - каза Стоичков. – „Ние в момента сме на 45-о място в ранглистата и след отмяната на този мач ни се отнемат точки. Падаме по-надолу, отменят се головете на Ивелин Попов, тоест не му се зачитат като голове на международни срещи. Това е страхотен резил, няма какво да си заравяме главата в пясъка и да казваме, че този тайфун, който ни замита в момента, не ни касае”.

По думите му с решението на ФИФА се петни името на България.

„В момента най-престижната централа фИфА отменя мач на България. Те явно са провели разследване и са стигнали до решението да отменят мача. Боби Михайлов е вече в Изпълкома на УЕфА, той има също административни лостове и може да провери. Ако нашата футболна федерация възразява, ако има доказателства, че мачът е бил лоялен и коректен, може да се обжалва решението на ФИФА”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

vladolinko
26.04.2011 09:45

кой некадърник по дяволите е писал тази статия?! ХЕЙ уинъри това е любимия ми сайт за следене на футболни новини моля ви не позволявайте да бъде опетняван по този начин! НЕДОПУСТИМ "правопис" ...*devil*