Ботев Пловдив със завишен бюджет за "Б" група

18:02
Ботев Пловдив със завишен бюджет за "Б" група
Ботев Пловдив ще има необходимото финансово спокойствие за атака на "А" група, стана ясно на среща между мажоритарния собственик Цветан Василев и съвета на директорите на клуба в пълния му състав – Марин Бакалов, Юли Попов, Ангел Палийски, Ангел Ванчев и Тодор Коев.

Веднага след нея петимата директори запознаха медиите с плановете за бъдещето на специално организирана за случая пресконференция. На срещата с г-н Василев са били обсъдени рамките на бюджета за следващия сезон, в който "канарчетата" ще участват във втория ешелон на българския футбол. Отпуснатите средства ще бъдат повече от очакванията на ръководството, като вече са уточнени и направленията, в които ще се инвестира. За сезон 2011/2012 Ботев ще разполага с около 3 милиона лева, близо половината, от които ще бъдат вложени в стадиона и детско-юношеската школа. Стадион "Христо Ботев" ще се ремонтира на етапи, като целта е той да бъде приведен във вид, отговарящ на изискванията за лиценз от УЕФА. За първата част от реконструкцията ще бъдат заделени близо 1 милион лева от споменатия бюджет. В близките 10 дни ще стане ясно и от къде ще започне ремонта на "Колежа".

300 хиляди лева отиват в школата, която ще се радва на особено внимание и за в бъдеще. На първо време в нея ще бъдат извършени няколко реформи.

Заплатите на треньорите ще бъдат увеличени, а практиката децата да плащат месечни такси се прекратява и участието им в подрастващите формации на Ботев става абсолютно безплатно. Освен това ръководството подписа договор с 3 близки до Пловдив села – Катуница, Куртово Конаре и Войводиново, чиито терени се превръщат в база за подготовка на ДЮШ на "Ботев".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари