Илиан Илиев: Мъри ме препоръча на Олимпиакос

09:21
Илиан Илиев: Мъри ме препоръча на Олимпиакос
Треньорът на Берое Илиан Илиев призна, че е съвсем близо go договор с кипърския Олимпиакос Никозия. Вчера варненецът проведе първо занимание за седмицата със "зелено-белите", след като през уикенда бе в Кипър на преговори, съобщава "Тема Спорт".

"Станимир Стоилов, който е начело на Анортозис, ме е препоръчал. Преди две седмици се свързаха с мен през мениджъра ми. Поканиха ме да отида и да гледам един техен мач. Отидох, а след това ми предложиха от следващия сезон да поема тима. Условията за работа там са много добри, по финансовите въпроси също няма разминаване. Проблемът е единствено в някои несъответствия между моите искания в спортно-техническата част и това, на което са склонни в Олимпиакос. Затова още няма подписан договор. Но доколкото разбрах, вече са склонни да се съгласят с мен", коментира Илиев.

Той призна, че се е бил разбрал с шефовете на Берое да удължи контракта си, преди да дойде офертата от Острова на Афродита.

"Ръководството знае, че съм в контакт с кипърците. Бяхме достигнали до споразумение да продължа в Стара Загора, но все пак предложението от чужбина си заслужава. Със сигурност това, че ние, младите треньори, предпочитаме да излезем от България, трябва да накара футболните ръководители у нас да се замислят как управляват спорта тук. Олимпиакос разполага с три перфектни терена, а ние се чудим къде да тренираме. Скоро ще реша окончателно, трябва да се консултирам със семейството ми", добави Илиев в интервю пред Ринг.бг.

Специалистът коментира и предстоящия мач с Левски. "Много е важно да не повтаряме грешката от миналата година. Тогава сините пак бяха в лош период и си помислихме, че можем да се надиграваме. Трябва да сме здраво стъпили на земята, независимо от силните игри напоследък", анализира той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари