Любо Пенев: Радвам се, че ще играем на "Армията"

17:17
Любо Пенев: Радвам се, че ще играем на "Армията"
Радвам се, че ще играем на стадион "Българска армия". Чувствам се като у дома там. Това сподели наставникът на Литекс Любослав Пенев преди полуфинала с ЦСКА за Купата на България.

- Г-н Пенев, готов ли е Литекс за предстоящия мач с ЦСКА ?


- По принцип сме готови. Футболът е контактен спорт. Винаги може да има контузени футболисти. Но това не е проблем. Мен не ме касае . Отиваме подготвени за този полуфинал.

- Имате ли кадрови проблеми извън контузията на Том и наказанието на Бодуров?

- Имаме двама, трима ударени, но това е нормално. Въпреки това, заминаваме голяма група от 19 човека. Това е почти целия отбор. В Ловеч остават само контузените и наказаните. Готови сме за битката.

- Отсъствието на ключови футболисти като Том и Бодуров ще се отрази ли негативно на Литекс ?


- За мен всички играчи са ключови, зависимост от това кой в каква форма се намира. Аз така тренирам отбора, че да мога да се оправям без всеки. Няма значение кой излиза и кой влиза в игра. Това е начинът на работа.

- Играхте с ЦСКА преди няколко дни за първенство. Може ли сега съперникът да ви изненада с нещо?

- Тогава направихме добър мач. Сега отново предстои сблъсък между два силни тима, които играят добър футбол. Може би ЦСКА ще бъде фаворит в този мач, но и ние сме подготвени. Те също. Отиваме в София със самочувствие и желание да спечелим.

- Защо казвате "може би ЦСКА е фаворит"?


- Защото така казах. Трябва ли да ви обяснявам. Така съм преценил, така го казвам.

- В играта на Литекс като че ли се забелязва спад в последните мачове. Това притеснява ли ви?

- Няма спад. Къде точно има спад? В кое? На този въпрос отговорих още преди няколко седмици. Може би има подценяване на някои ситуации, но в никакъв случай няма спад. Момчетата са добре подготвени тактически, физически и психически. Вървим уверено напред.

- Означава ли това, че сте уверен, че Литекс ще спечели титлата?


- Уверен съм. Спокоен съм. Имам самочувствие. Искам от моя отбор да прави това, което може. Нищо по-различно.

- В последните три мача успяхте да отбележите само два гола. Това проблем ли е?

- Да, така е. Това обаче се случи с помощта на съдийските колеги. Но е друга тема на разговор. Налага ли се да обяснявам? Т.е. когато ние провокираме грешка в противника, нормално е тя да бъде санкционирана. Без значение дали ще е с фаул , тъч или дузпа . Голове могат да се вкарват и от статични положения. Не само от игра. Забелязах доста такива ситуации, които не бяха отсъдени в последните мачове. Така обаче са преценили. Спокоен съм, защото ние пресираме противника и го провокираме да прави грешки. Било за жълт картон, било за червен. Но това не се отсъжда. Затова обаче аз не мога да отговарям.

- В тази връзка умишлено ли бе предизвикан инцидента в Бургас?


- За мен този мач вече е затворена страница. Взехме трите точки, което бе най-важното. Другото не ме интересува. И да се е случило нещо, смятам, че е случайно. Не е било нарочно. Далеч съм от тази мисъл. В Черноморец работят сериозни хора, професионалисти. Разполагат със сериозен бюджет.

- Очаквате ли все пак удари под кръста в мачовете за титлата?

- Какво значи удари под кръста? Преди малко обясних, че сме ощетени от съдиите по повод на това, че сме вкарали два гола.

- А извън терена? Четем различни публикации.


- Какви публикации? Че не сме в един хотел с ЦСКА ли? Как да бъдем заедно? Тук няма никакъв проблем. Те са в един хотел, ние в друг. Това е нормално и задължително. Ако сме в подготовка и базата е голяма, може да сме заедно. По този въпрос коментарът е излишен. Ако някой си мисли, че подобни публикации ми влияят , греши.

- ЦСКА искаха да променят началния час на мача?


- Това не ме засяга. Аз защитавам моите интереси. И тези на клуба. Мачът е от 21,00 ч. Това е. Но да се върна на провокираните грешки. Не искам съдиите да ни помагат, нито да ни компенсират. Искам да се свири това, което се случва. Но за тази тема трябва повече време.

- Готови ли сте с вариантите за заместници на Том и Бодуров?


- Естествено. Съставът е ясен. Групата за пътуване също. Схемата също.

- Какво е положението с Ивайло Петков и Сандриньо ?


- Двамата се възстановяват по план.

- Връщате се на "Българска армия"?


- Предпочитам да играя на Армията. Това е стадиона на ЦСКА. Чувствам се като у дома там. Надявам се и терена да е подготвен добре. Доста време не се провеждаха мачове на "Българска армия". Но съм сигурен, че домакините ще положат усилия да го приведат във вид".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация